Κυπριακό: Ο ρόλος της Ε.Ε. και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάσκεψη της Γενεύης

07:52 4/1/2017 - Πηγή: iPop

Για τον ρόλο της Ε.Ε. αλλά και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάσκεψη της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου μίλησε Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης το βράδυ της Τρίτης.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάσκεψη για το Κυπριακό θα είναι διαφορετικός

σε σύγκριση με τους άλλους συμμετέχοντες, όμως, ξεκαθάρισε πως θα είναι ενεργός.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν είναι δυνατή η λήψη αποφάσεων χωρίς να συμμετέχει η Κυπριακή Δημοκρατία και τόνισε πως το μόνο αντικείμενο συζήτησης στη διάσκεψη θα είναι οι εγγυήσεις και το κεφάλαιο της ασφάλειας.

Οι διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων- Ανδρέας Μαυραγάνης και Οζντίλ Ναμί- έχουν εντείνει τις συνομιλίες τους ενόψει της διάσκεψης. Οι δυο τους την Τρίτη είχαν μάλιστα συζήτηση σχετικά με το περιουσιακό, το εδαφικό και το κεφάλαιο της Ε.Ε.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί θα έχουν την Τετάρτη και την Πέμπτη κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες. O Πρωθυπουργός μάλιστα τη Δευτέρα θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Παράλληλα, ο Ν. Κοτζιάς θα έχει σήμερα, Τετάρτη, στις 15:00 συνάντηση με τον γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ Άιντε.

Κατά την επικοινωνία του Α. Τσίπρα την Τρίτη με την Τ. Μέι, συμφωνήθηκε πως πρέπει να βρεθεί δίκαιη λύση για το Κυπριακό με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

The post Κυπριακό: Ο ρόλος της Ε.Ε. και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη διάσκεψη της Γενεύης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα