Κρούσμα ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο- Έντονη η αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

20:14 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Προσφυγόπουλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης διαγνώστηκε με ηπατίτιδα Α και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου όπου φοιτά είχε μια άκρως έντονη αντίδραση ζητώντας να μην συνεχίσει το σχολείο να λειτουργεί ως σχολική δομή για τους πρόσφυγες.

Ο Σύλλογος Γονέων στο 67ο δημοτικό σχολείο στην Ξηροκρήνη, λοιπόν, θεώρησε πρέπον να πιαστεί από ένα μεμονωμένο περιστατικό, ζητώντας να σταματήσουν ουσιαστικά να φοιτούν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά επειδή φοβούνται.

Αυτό

που αναρωτιόμαστε βέβαια είναι αν θα είχαν την ίδια αντίδραση οι εν λόγω γονείς στην περίπτωση που κάποιο ελληνόπουλο είχε διαγνωστεί με ηπατίτιδα επειδή δεν ήταν εμβολιασμένο. Και τι θα ζητούσαν; Να απομακρυνθεί από το σχολείο ή θα ζητούσαν να κλείσει δια παντός το σχολείο;

Οι γονείς απέστειλαν επιστολή στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στην οποία αναφέρουν ότι το σχολείο λειτούργησε ως σχολική δομή και για τα παιδιά των προσφύγων χωρίς να ρωτηθούν οι ίδιοι.

«Η σύμφωνη γνώμη των γονέων δόθηκε, μάλλον απρόθυμα, μετά από τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμόδιων ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ή οποιουδήποτε είδους συμβάν στο σχολείο μας. Οι γονείς πρόσφατα πληροφορηθήκαν ότι υπήρξε ένα κρούσμα ηπατίτιδας Α σε έναν από τους μαθητές – πρόσφυγες, «προκαλώντας τους αναστάτωση και ζητώντας να σταματήσει άμεσα η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας του σχολείου που εξυπηρετεί τους πρόσφυγες μαθητές», αναφέρουν στην συνέχεια της ανακοίνωσης οι γονείς.

Στην συνέχεια τονίζουν ότι ανησυχούν κι αυτό είναι εύλογο κατά τους ίδιους διότι αυτοί οι «άνθρωποι αυτοί ζουν σε καταυλισμούς με άσχημες συνθήκες διαβίωσης και διεθνείς οργανισμοί όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν προειδοποιήσει την διεθνή κοινότητα για μεγάλη πιθανότητα εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών», οπότε τι πιο λογικό απ’ το να στερήσουμε σ’ αυτά τα παιδιά τη γνώση, θα προσθέσουμε εμείς…

Ο Σύλλογος μάλιστα δεν διστάζει να «απειλήσει» ότι «για οποιοδήποτε συμβάν στο μέλλον θα ζητήσει ποινικές ευθύνες από κάθε υπεύθυνο».

Ο διευθυντής του σχολείου πάντως διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει απολυμάνσεις στο σχολείο και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη φιλοξενία των προσφυγόπουλων και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Θυμίζουμε πως πολλοί Σύλλογοι Γονέων είχαν αντιδράσει έντονα όταν ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο πως ορισμένα σχολεία της χώρας θα υποδεχθούν προσφυγόπουλα.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

The post Κρούσμα ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο- Έντονη η αντίδραση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα