5 + 1 τροφές που ΔΕΝ πρέπει να μπουν στο Microwave

19:01 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Δεν έχει σημασία πόσο νόστιμα είναι και πόσο υγιεινές, αυτές οι 6 τροφές ΔΕΝ πρέπει να μπουν στο Microwave ποτέ καθώς θα χάσουν τα θρεπτικά στοιχεία αλλά μπορεί να πάθεις ακόμα και δηλητηρίαση αν τα ξαναζεστάνεις!

Ποιες είναι οι 7 «επικίνδυνες» τροφές; Ιδού:

Αυγά

Ειλικρινά αμφιβάλουμε ότι θα μπεις στη διαδικασία να ξαναζεστάνεις την ομελέτα ή τα αυγά μάτια, αλλά εμείς οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ούτως ή άλλως! Αμέσως μετά το ξαναζέσταμα του αυγού, εκείνο γίνεται τοξικό!

Αν σου έχει ξεμείνει κάποιο αυγό καλύτερα βάλτο στη σαλάτα

σου ή μέσα σε κάποιο sandwich.

Σπανάκι

Πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή αγαπούν το σπανάκι, διότι περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Αλλά, ακριβώς όπως το σέλινο, το σπανάκι είναι γεμάτο από τα νιτρικά άλατα που γίνονται νιτρώδη και νιτροζαμίνες μετά το ζέσταμα.

Πρόσθεσε το σπανάκι σε smoothies, σάντουιτς, σαλάτες για να λάβεις τα μέγιστα οφέλη χωρίς καμία βλάβη.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι πολύ δύσκολη τροφή καθώς παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και αμινοξέα, δεν χωνεύονται εύκολα τις περισσότερες φορές. Στην περίπτωση που τα ξαναζεστάνεις δυσκολεύεις την κατάσταση καθώς αλλάζει η σύνθεση της πρωτεΐνης των μανιταριών και αυτό προκαλεί στομαχόπονο και φούσκωμα στο στομάχι.

Πατάτες

Εντελώς απροσδόκητα, οι πατάτες κατέληξαν να είναι στην μαύρη λίστα. Στην περίπτωση που επιλέξεις να βάλεις τις πατάτες στο microwave αρχικά θα χάσεις κάθε γεύση της πατάτας αλλά και όλα τα θρεπτικά στοιχεία που εκείνη έχει. Τέλος, και σημαντικότερο, κινδυνεύεις να πάθεις αλλαντίαση (βαριά τοξική δηλητηρίαση που εμφανίζει τα συμπτώματα 8-36 ώρες μετά την κατανάλωση της τροφής) αν τις είχες αποθηκευμένες σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου.

Κοτόπουλο

Το ξαναζεσταμένο κοτόπουλο έχει αλλαγμένη πρωτεϊνική σύνθεση, και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την πέψη.

Ρύζι

Το ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, αλλά περιέχει επίσης σπόρια βακτηρίων που επιβιώνουν ακόμα και μετά το μαγείρεμα. Εάν το ρύζι αφήνεται σε θερμοκρασία δωματίου αφού μαγειρευτεί, τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν, και αυτό μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Η χρήση microwave για να ξαναζεστάνεις το ρύζι δεν λύνει το πρόβλημα, γι ‘αυτό είναι καλύτερα το ρύζι να καταναλώνεται αμέσως ή να μπαίνει στο ψυγείο μέσα σε μια ώρα από το μαγείρεμα.

The post 5 + 1 τροφές που ΔΕΝ πρέπει να μπουν στο Microwave appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα