«Όχι» στην έκδοση των 4 Τούρκων στρατιωτικών λέει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

17:42 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτείνει την μη έκδοση των τεσσάρων τελευταίων Τούρκων στρατιωτικών.

Θυμίζουμε πως στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις του o εισαγγελικός λειτουργός είχε προτείνει επίσης μη έκδοση των πρώτων τεσσάρων στρατιωτικών.

Ο κ. Παντελής σε αναλυτική εισήγησή του προς τους δικαστές εξήγησε γιατί θεωρεί ότι και οι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί δεν θα πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία για τα αδικήματα που κατηγορούνται αναφορικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο ίδιος επικαλέστηκε κατά την εισήγησή του τις βασικές διατάξεις

περί προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι αν εκδοθούν θα τύχουν στη γείτονα δίκαιης δίκης.

«Το άσυλο είναι λέξη ελληνική, ήρθαν εδώ για να σώσουν τις ζωές τους. Στην Τουρκία τους έχουν φορτώσει τα πάντα. Ποια απόπειρα δολοφονίας; Mε άοπλο ελικόπτερο; Σας ζητών κύριοι δικαστές να γνωμοδοτήσετε κατά της έκδοσης του», ανέφερε σε σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Παντελής.

Ποια είναι τα αδικήματα που βαραίνουν τους οκτώ στρατιωτικούς σύμφωνα με την Άγκυρα;«Η παράβαση του Τουρκικού Συντάγματος με βία και καταναγκασμό
η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίαςτο έγκλημα κατά του νομοθετικού οργάνου και κατά της κυβέρνησηςτης διακεκριμένης αρπαγής (ελικοπτέρου), από κοινού από περισσότερα από ένα άτομα και με όπλο κατά τις νυκτερινές ώρες».

Σημειώνουμε πως η απόφαση για την οριστική έκδοση ή μη των 8 Τούρκων στρατιωτικών θα εκδοθεί στις 23 Ιανουαρίου απ’ τα δικαστικά συμβούλια.

The post «Όχι» στην έκδοση των 4 Τούρκων στρατιωτικών λέει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα