Κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα- Καμία πρόταση των δανειστών στα χέρια του Τσακαλώτου

07:47 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς να έχει στα χέρια του καμία πρόταση των δανειστών μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενόψει του προγραμματισμένου Eurogroup, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την ελληνική οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών θα προσπαθήσει, όπως έκανε άλλωστε και ο Αλέξης Τσίπρας από το Λονδίνο, να δείξει στους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών πως η καθυστέρηση μπορεί να φέρει

σε κίνδυνο το πρόγραμμα.

Ο Τέρρυ Ράις από την Ουάσινγκτον πρόκειται παράλληλα να δώσει ορισμένες διευκρινίσεις, όπως επίσης και ν’ απαντήσει στο αν ισχύουν οι φήμες για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης αλλά και τους όρους που το ΔΝΤ πρόκειται να θέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές έχουν διαφωνίες για τα κόκκινα δάνεια. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως οι εξαιρέσεις και η προστασία ανάλογα με το ύψος του δανείου τους βρίσκουν αντίθετους. Αντ’ αυτού ζητούν να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια καθώς δεν παίζει ρόλο το ύψος του δανείου, αλλά η οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη.

Το θετικό είναι πως παρά τις διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις, οι Θεσμοί φαίνεται πως κρατάνε μια κοινή στάση σχετικά με το ελληνικό χρέος, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για την εξέταση τριών διαφορετικών σεναρίων μέχρι να καταλήξουν στο πιο ευνοϊκό.

The post Κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα- Καμία πρόταση των δανειστών στα χέρια του Τσακαλώτου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα