Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες- Δείτε τι προβλέπει

23:18 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το κείμενο της τροπολογίας επιβεβαιώνει πως ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν θα είναι τέσσερις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τροπολογία: «Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών».

Τι

αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας;

Καθορίζεται δια νόμου ο αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειαςΓια την πρώτη εφαρμογή των διατάξεων 3 έως και 15 του ν.4339/2015, αρμόδιος καθίσταται ο υπουργός στον οποίο έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και με απόφαση του οποίου θα ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων.ΕΙΤΗΣΕΕ: Οι αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες εξυπηρετούν συμφέροντα και προθέσεις της Κυβέρνησης

Οι καναλάρχες απαντούν στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις ανακοινώσεις που έκανε περί κατάθεσης νομοθετικής διάταξης για τις τηλεοπτικές άδειες και κατηγορούν την Κυβέρνηση πως οι αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τις προθέσεις τους.

Σε ανακοίνωση τους τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι «διαπράττει συνταγματική εκτροπή, επιδιώκοντας να ελέγξει με τόσο προφανώς μη νόμιμο τρόπο τους φορείς της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μέσω τηλεόρασης» Συνεχίζουν, μάλιστα, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός «4» εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «η κριτική που δέχθηκε η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, έγινε από την πλευρά των ιδιοκτητών. Όσοι επιχειρούν να βάλουν μπροστά τους εργαζόμενους για να το χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Τα κανάλια αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχουν άδεια. Για πρώτη φορά θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες και θα γίνει διαγωνισμός

Γιατί θα είναι μόνο τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες που θα δοθούν;

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε πως: «Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει τα μέτρα της , για να εξορθολογιστεί η κατάσταση. Η διαφημιστική πίτα έχει συρρικνωθεί. Οπότε, για να έχουν βιώσιμο σχήμα, θα πρέπει να μπορούν να παράγουν προγράμματα. Το βασικό δικό μας κριτήριο είναι να διαμορφώσουμε μία κατάσταση βιώσιμη».

Photo: Lefteris Partsalis / SOOC

Αιτιολογική έκθεση

The post Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες- Δείτε τι προβλέπει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα