Κρεμμύδι: Το απόλυτο εργαλείο ομορφιάς

07:31 8/11/2014 - Πηγή: iPop

Το κρεμμύδι, παρά τη μυρωδιά του, εκτός του ότι είναι απαραίτητο συστατικό στη μεσογειακή κουζίνα μπορεί να γίνει και το απόλυτο εργαλείο ομορφιάς. Είναι γνωστό ότι το κρεμμύδι είναι όξινο και είναι ευεργετικό για τα μαλλιά και το δέρμα λόγω της οξύτητας του.

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κρεμμύδι;Αν θέλουμε να κάνουμε τα μαλλιά πιο λαμπερά τότε παίρνουμε ένα κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με λάδι καρύδας. Τα ανακατεύουμε καλά και μετά τοποθετούμε
το μείγμα στα μαλλιά μας. Η μυρωδιά δεν θα είναι ωραία πρέπει όμως να την αντέξουμε για 2 ώρες! Μετά από τις 2 ώρες τρέχουμε να καθαρίσουμε το κεφάλι μας. Αφού χτενιστούμε καλά αμέσως τα μαλλιά μας, φαίνονται πιο φωτεινά!Καταπολεμά την αραίωση των μαλλιών.Παίρνουμε το χυμό από ένα κρεμμύδι και βάζουμε 2 κ.γλ. μέλι. Έτσι θα έχουμε μια μάσκα μαλλιών που θα «φορέσουμε» πριν πάμε για ύπνο. Το πρωί εννοείται πως τα ξεπλένουμε. Υπάρχουν αναφορές από το μεσαίωνα ότι το μέλι και το κρεμμύδι το χρησιμοποιούσαν για να δυναμώσουν το τριχωτό της κεφαλής.Σβήνει τους μαύρους κύκλους.Οι φλούδες των κρεμμυδιών περιέχουν ένα ειδικό εκχύλισμα που βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να ενεργοποιηθούν και έτσι μπορεί να γίνει μια φυσική απολέπιση. Έτσι, παίρνουμε χυμό από ένα κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με ίση ποσότητα γιαουρτιού. Με το μείγμα κάνουμε μασάζ κάτω από τα μάτια μας για 15 λεπτά.Μάσκα προσώπου. Εδώ πρέπει να μάλλον να κρατήσουμε για αρκετή ώρα την αναπνοή μας για να αντέξουμε την μυρωδιά καθώς μιλάμε για μάσκα προσώπου από κρεμμύδι! Σύμφωνα με μελέτες το κρεμμύδι έχει αντι-βακτυριακές επιδράσεις που κάνουν καλό στο δέρμα. Όμως η υπερβολική έκθεση του δέρματος στο κρεμμύδι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Χρησιμοποιούμε λοιπόν 2 κ.σ. αλεύρι, μισό κ.γλ. χυμό από κρεμμύδι, λίγο μοσχοκάρυδο και μισό κ.γλ. γάλα έτσι ώστε να φτιάξουμε μια μάσκα. Την απλώνουμε στο πρόσωπο για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε αρχικά με γάλα κάνοντας μασάζ και μετά με νερό.

The post Κρεμμύδι: Το απόλυτο εργαλείο ομορφιάς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα