Σταμάτα να τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου γιατί παχαίνεις!

07:01 8/11/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί ένας μικροκαυγάς με τον σύντοφο σου να μην δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, αλλά έχει αρνητικές επιδράσεις σε σένα! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, πρέπει να σταματήσεις να τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου γιατί παχαίνεις!

43 παντρεμένα ζευγάρια –τα οποία ήταν μαζί τουλάχιστον 3 χρόνια- συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολογίο σχετικά με τη κατάσταση του γάμου τους, προηγούμενα προβλήματα συναισθηματικού περιεχομένου και αν είχαν εμφανίσει συμπτώματα κατάθλιψης. Έπειτα, οι ερευνητές τους σέρβιραν γεύματα υψηλών θερμίδων που αντέγραφαν τις θερμιδικές αξίες ενός fast-food γεύματος.

Στη

συνέχεια, κάθε 20 λεπτά για τις επόμενες 7 ώρες από την κατανάλωση του γεύματος,οι ερευνητές μετρούσαν πόσες θερμίδες έκαψε το κάθε μέλος των ζευγαριών. Πήραν δείγμα αίματος για να κάνουν μετρήσεις της ινσουλίνης και των τριγλυκεριδιων.

Καθ όλη αυτή τη δοκιμή, οι ερευνητές ζήτησαν από τα ζευγάρια να συζητήσουν κατ “ιδίαν και να προσπαθήσουν να επιλύσουν τουλάχιστον ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα στις σχέσεις τους. Οι ερευνητές κατέγραψαν και αξιολόγησαν τις συζητήσεις, και έψαχναν για λεκτικά και μη σημάδια εχθρότητας.

Τα μέλη των ζευγαριών που είχαν εχθρική διάθεση ή προιστορία κατάθλιψης έκαψαν κατά μέσω όρο 31 θερμίδες/ώρα λιγότερες από ότι τα υπόλοιπα μέλη. Αυτό το ποσοστό σημαίνει πως έπαιρναν πάνω από 5.5 κιλά το χρόνο. Παράλληλα εμφάνιζαν μεγαλύτερα ποσοστά ινσουλίνης στο αίμα τους για 2 ώρες μετά από κάθε γεύμα και υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Ο Kiecolt-Glaser, υπεύθυνος για την έρευνα, εξηγεί πως το πρόβλημα είναι το στρες το οποίο μείωνε τη λειτουργία του μεταβολισμού!

The post Σταμάτα να τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου γιατί παχαίνεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα