Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ

11:38 14/5/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:1 κοτόπουλο500 γρ μανιτάρια φρέσκα500 ml. κρέμα γάλακτος½ ποτήρι κρασί ελαιόλαδο1 κσ βούτυρο1 κσ μουστάρδα σκόνη, (ή 1½ υγρή)1 κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο1 κίτρινη πιπεριά½ κγ ρίγανη1 ποτήρι λευκό κρασί¼ κγ μπαχάρι¼ κγ κύμινοΑλάτιΠιπέριΕκτέλεση:

Σ ένα τηγάνι, βάζουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κυβάκια να σοταριστεί. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά τα οποία έχουμε ψιλοκόψει και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι, τη βούτυρο, τη

μουστάρδα, τη ρίγανη, το κύμινο, το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά.

Όταν πάρει πολύ ελαφρύ χρώμα, αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί και τα μανιτάρια, τα αλατίζουμε και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν με το κρασί. Όταν κοντεύει να εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τ᾿ αφήνουμε να πάρουν μια βράσει μαζί και μείνουν με το λάδι τους.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία στο τηγάνι, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε να πάει παντού. Όταν αρχίσει να βράζει, σβήνουμε τελείως τη φωτιά και ανακατεύουμε 3′ – 4΄ μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα.

The post Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα