Κως: Κατασκευή ράμπας έως ότου επισκευαστεί το λιμάνι

09:46 23/7/2017 - Πηγή: iPop

Μέρα με τη μέρα ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κω. Το νησί επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς έπειτα από των φονικό εγκέλαδο των 6,6 Ρίχτερ που στοίχισε της ζωή δύο ανθρώπων και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές.

Οι μετασεισμικές δονήσεις έχουν αρχίσει να μην δημιουργούν ανησυχία, αν και ορισμένες από αυτές γίνονται αρκετά αισθητές. Έτσι, τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες του νησιού αρχίζουν να βιώνουν ξανά την καθημρινή τους πραγματικότητα.

Η βασική προσπάθεια στρέφεται στο λιμάνι που

υπέστη τις περισσότερες καταστροφές. Βρισκόμαστε στη μέση της τουριστικής περιόδου επομένως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Οι μελέτες και η εξέταση από την εξειδικευμένη ομάδα δυτών απέδειξαν πως ο κρηπιδότοιχος του λιμανιού έχει αντέξει. Για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας αποφάσισε την προσωρινή κατασκευή μιας τσιμεντένιας ράμπας. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Η ράμπα αυτή είναι η μοναδική λύσει προκειμένου να αρχίσουν να εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Το έργο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Την γενική του εποπτεία θα έχει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες. Έπειτα απ’ αυτό, θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο θα αποκατασταθεί πλήρως το λιμάνι.

Μέχρι στιγμής, τα πλοία της γραμμής εξυπηρετούνται από την προβλήτα της ΔΕΗ. Για την ομαλή προσέγγιση του νησιού από τα μεγάλα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία που συνδέουν την Κω με τον Πειραιά αξιοποιούνται τα λιμάνια της Κεφάλου και του Μαστιχάρι κατά περίπτωση.

Ο δήμαρχος του νησιού, κ. Γιώργος Κυρίτσης, προς διευκόλυνση τόσο των πολιτών όσο και των τουριστών, επέτρεψε την δωρεάν επιβίβαση στα λεωφορεία. Η δημοτική συγκοινωνία θα βρίσκεται δωρεάν στην διάθεση των πολιτών έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Είναι μία κίνηση στήριξης των πολιτών της Κω αλλά και μία έμπρακτη χειρονομία αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τους επισκέπτες μας που μας στηρίζουν και εμπιστεύονται την Κω για τις διακοπές τους.

Διαβάστε επίσης:

Κως: Ισχυροί μετασεισμοί- Ομαλότητα αναζητά το νησί

The post Κως: Κατασκευή ράμπας έως ότου επισκευαστεί το λιμάνι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα