Πως να είσαι εκεί για έναν φίλο που περνάει δύσκολα

18:02 22/7/2017 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που όλοι νιώθουμε απομονωμένοι και απογοητευμένοι από γεγονότα της ζωής μας. Αν έχεις βρεθεί ποτέ στη θέση να μην γνωρίζεις πώς να στηρίξεις κάποιον στη ζωή σου που υποφέρει από κάτι που εσύ (ίσως και αυτοί) να μην καταλαβαίνεις, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν.

1. Γνώρισε τον

Θυμήσου, κάθε κεφάλαιο της ζωής φέρνει και αλλαγές. Μην κάνεις υποθέσεις ότι γνωρίζεις με ακρίβεια τι αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη στιγμή ο φίλος σου. Αντίθετα, ρώτησε τον και άκουσε τον με συμπάθεια και προσοχή τι έχει να σου πει. Προσπάθησε αυτό να είναι ένα συστηματικό και σταθερό

μέρος της σχέσης σας.

2. Ρώτησε τι είναι αυτό που χρειάζεται

Πες του ότι θέλεις να είσαι εκεί γι ‘αυτόν και ρώτα τι είναι αυτό που χρειάζεται. Μπορεί να μην έχει άμεση απάντηση και αυτό είναι εντάξει. Δώσε του λίγο χώρο για να το καταλάβει. Στη συνέχεια, άκουσε τι έχει να πει και βοήθησε τον όπως μπορείς.

3. Μην κρίνεις

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να φοβάσαι να εμπιστευτείς κάποιον μόνο και μόνο επειδή νιώθεις ότι θα ακολουθήσει και η κριτική. Ο θυμός, η θλίψη και ακόμη και η οργή είναι απολύτως υγιείς και λογικές συγκινήσεις για κάποιον που είναι παγιδευμένος στον πόνο. Δώσε στο αγαπημένο σου πρόσωπο την άδεια να αισθανθεί αυτό που διέρχεται χωρίς κρίση.

4. Μην εξαφανίζεσαι

Να θυμάσαι ότι η ειλικρίνεια είναι πάντα η καλύτερη τακτική και αφήνοντας κάποιον να γνωρίζει ότι προσπαθείς να καταλάβεις τι αισθάνεται μπορεί να είναι αρκετό για να βρει το χαμένο θάρρος. Μη γίνεσαι φάντασμα ενός φίλου ή να κλείνεις τα μάτια στους αγώνες του απλώς και μόνο επειδή δεν ξέρεις τι να κάνεις.

5. Πρόσφερε αγάπη

Ποτέ μην υποτιμάς τη δύναμη των θερμών και ευγενών σκέψεων. Μια εγκάρδια αγκαλιά και οι απλές λέξεις, όπως «σε αγαπώ» μπορούν να βοηθήσουν όσο δεν φαντάζεσαι.

Photo: Stocksy/Simone Becchetti

The post Πως να είσαι εκεί για έναν φίλο που περνάει δύσκολα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα