Κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων

16:24 28/1/2017 - Πηγή: iPop

Κορυφώνονται σήμερα, Σάββατο, οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με τα τρακτέρ να έχουν παραταχθεί λίγο πριν το τελωνείο των Ευζώνων, ενώ στον Προμαχώνα οι αστυνομικές Αρχές σταμάτησαν σε τρία σημεία τους αγρότες.

Οι αγρότες του Δήμου Παιονίας έχουν συγκεντρωθεί λίγο πριν το τελωνείο των Ευζώνων και διατηρούν στάση αναμονής μέχρις ότου φτάσουν στο σημείο οι αγρότες από Γιαννιτσά, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς.

Ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Εμείς θέλουμε

να πάμε στο τελωνείο των Ευζώνων, όχι για να το κλείσουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά

Περί τα 80 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στα σύνορα Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Η Αστυνομία σταμάτησε τους αγρότες προς Προμαχώνα

Σε τρία σημεία προς τον Προμαχώνα η Αστυνομία σταμάτησε τους αγρότες, αλλά και τους κτηνοτρόφους του Νομού Σερρών. Οι αγρότες επιχειρούσαν να φθάσουν με τα τρακτέρ στο τελωνείο Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Απ’τις 12:00 είναι κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, έξω από το Λευκώνα, επειδή στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου βρίσκονται για τέταρτη ημέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Παράλληλα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας σταμάτησαν τους αγρότες και κάτω απ’ τη γέφυρα του Στρυμόνα στο Πετρίτσι, όπως επίσης και στην Εγνατία οδό, στο ύψος των λουτρών.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες μέρες η Κυβέρνηση της Βουλγαρίας αλλά και οι ευρωβουλευτές της χώρας είχαν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με το ενδεχόμενο για αποκλεισμό των συνόρων απ’ τους αγρότες.

Μάλιστα, η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπατσβάροβα, είχε αποστείλει επιστολή στον Νίκο Τόσκα μιλώντας για συμφωνία στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, με βάση την οποία οι Κυβερνήσεις των δύο χωρών θα λάβουν προληπτικά μέτρα προκειμένου να μην υπάρχουν εντάσεις στα σύνορα.

Άλλωστε, οι Ενώσεις μεταφορέων της Σόφιας είχαν δηλώσει ότι εάν οι αγρότες κλείσουν τα σύνορα, τότε θα προχωρήσουν σε αντίποινα.

Αποκλεισμός της Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα είναι η εθνική οδός ΑθηνώνΘεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας, μετά από αποκλεισμό που πραγματοποιούν οι αγρότες.

Photo: SOOC / Stringer

The post Κορύφωση των αγροτικών κινητοποιήσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα