Κομισιόν: Παραποίησαν την απάντηση Juncker για τα κοινοτικά κεκτημένα στα εργασιακά

16:38 24/2/2017 - Πηγή: iPop

Ότι παραποίησαν την απάντηση Juncker για τα κοινοτικά κεκτημένα στα εργασιακά, διευκρίνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής έπειτα από την αναστάτωση που προκάλεσε η επιστολή Juncker.

Τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξ αρχής υποστήριζε πως θα έπρεπε να υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με το πνεύμα και το γράμμα του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ κατά την εφαρμογή του Μνημονίου, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής, Alexander

Winterstein πως οι δηλώσεις του Jean-Claude Juncker παραποιήθηκε.

O εκπρόσωπος της Κομισιόν κλήθηκε να σχολιάσει την επιστολή του προέδρου, Jean-Claude Juncker προς δύο ευρωβουλευτές- την οποία αποκάλυψε το ΑΠΕ- ΜΠΕ- στην οποία γινόταν λόγος για μη υποχρεωτική συμβατότητα των μνημονιακών μέτρων με το κοινοτικό κεκτημένο.

Ο ίδιος, σχολίασε πως ο Jean-Claude Juncker επανηλλειμένως έχει αποδείξει τη στήριξή του στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και στον κοινωνικό διάλογο στο παρελθόν, και παρέπεμψε στην κοινή δήλωση του προέδρου της Επιτροπής με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον Ιούνιο του 2015.

Τόνισε, μάλιστα, πως ο πρόεδρος Juncker στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται σε αυτά που ανακοίνωσε επί του θέματος το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όμως η ουσία είναι ότι «για την Επιτροπή ήταν πάντοτε σαφές ότι όταν εφαρμόζεται ένα Μνημόνιο υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με το πνεύμα και το γράμμα του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ».

Παράλληλα, ο κ.Winterstein εξήγησε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ελλάδα, διασφαλίζοντας ότι η δικαιοσύνη και οι κοινωνικές πτυχές λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στη συμφωνία και γι’ αυτό συνέταξε μια εκ των προτέρων αξιολόγηση του κοινωνικού αντίκτυπου.

Μάλιστα, υπογράμμισε κατά τις δηλώσεις του, πως η Επιτροπή ήταν αυτή που πρότεινε, και έγινε αποδεκτό από όλες τις πλευρές, οι μεταρρυθμίσεις να βασιστούν σε μια διαδικασία ευρείας διαβούλευσης, που θα περιλαμβάνει μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και τις απόψεις διεθνών οργανισμών, εκ των οποίων ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO).

Η Ομάδα εμπειρογνωμόνων κατέθεσε την έκθεσή της τον Σεπτέμβριο του 2016 και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη

Photo:REUTERS/Christian Hartmann

The post Κομισιόν: Παραποίησαν την απάντηση Juncker για τα κοινοτικά κεκτημένα στα εργασιακά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα