«Κωμικοτραγική» χαρακτηρίζει την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουγρός

14:51 1/6/2016 - Πηγή: iPop

Με κύριο θέμα την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την Ολομέλεια της Βουλής διεξήχθη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σκηνή «κωμικοτραγική» και τόνισε πως «η σχετική διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο ήταν γνωστή σε όλους από το Οκτώβριο».

Να θυμίσουμε πως το πρωί της Τετάρτης της πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η κατάθεση της τροπολογίας

η οποία αφορά την καθιέρωση καθολικής απαγόρευσης συμμετοχής στη διοίκηση ή ακόμα και στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα σε άλλη χώρα, για τα πολιτικώς εκτιθέμενα πρόσωπα.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής «η Νέα Δημοκρατίας μας καλούσε δυο 24ωρα να έρθουμε στη Βουλή και όταν αποφασίσαμε να έρθουμε, το βάλανε στα πόδια» ενώ χρέωσε για «επικοινωνιακή αθλιότητα» την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Είδα κωμικοτραγικές σκηνές, όπως της αποχώρησης της ΝΔ. Θα περίμενε κανείς να κατακεραυνώσει την Κυβέρνηση, όπως έκανε 3 μέρες αφότου ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας ανακάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο – το οποίο δεν είχε την δυνατότητα να βρει γιατί το νομοσχέδιο ήταν 7.500 σελίδες. Μόνο που το νομοσχέδιο ήταν 282 σελίδες» εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αποδεικνύουν τη στρατηγική τους αδυναμία για σοβαρό πολιτικό αντίλογο» ενώ είπε:

«Καμώνονται τους μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν να προτείνουν τίποτα εκτός αν θεωρούν μεταρρυθμίσεις τις περικοπές των συντάξεων».

Εν συνεχεία ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την Ν.Δ. «για ακραίο λαϊκισμό στον οποίο βασίζει τη στρατηγική της» και εστιάζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε «ο πολιτικός του λόγος είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα του κίτρινου Τύπου και του Τύπου της διαπλοκής».

Και δήλωσε:

Ορισμένες φορές πάει πολύ το κόμμα εκείνο που δεν υπάρχει λίστα που να μην έχει το όνομα Παπασταύρου να κατηγορεί για διαπλοκή την Αριστερά

Για τη διάταξη:

«Ρυθμίζαμε μία απαγόρευση που ακούγονταν όμορφα στα αυτιά αλλά ήταν παντελώς έωλη στο βαθμό που δεν διευκρινίζονταν ποιες ήταν οι χώρες και δημιουργούσε κενά».

«Αν ο στόχος είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης οι μόνοι που δυναμώνουν είναι αυτοί που βρίσκονται στην άκρα δεξιά και κατηγορούν συλλήβδην».

Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας «δεν θα ανεχτούμε μύγα στο σπαθί μας» σε ζητήματα ηθικής.

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post «Κωμικοτραγική» χαρακτηρίζει την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας ο Πρωθυπουγρός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα