Oι νομικοί εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τις ρυθμίσεις Παρασκευόπουλου για το αξιόποινο

14:33 1/6/2016 - Πηγή: iPop

Τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με τις ρυθμίσεις Παρασκευόπουλου εκφράζει μέρος του νομικού κόσμου. Να θυμίσουμε πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης την Τετάρτη κατέθεσε στη Βουλή νομοτεχνικές ρυθμίσεις με τις οποίες μπλοκάρεται η άρση του αξιοποίνου .

Όπως είπε ο Ν.Παρασκευόπουλος «οι παραβάτες δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση της ενδιάμεσης χρονικά ευνοϊκότερης ρύθμισης». Κάτι το οποίο σύμφωνα με τον Υπουργό επισημαίνει πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί γι’ αυτούς η ασυλία που προσφέρει η δημοσιευθείσα ρύθμιση κατ’ εφαρμογή

του άρθρου 2 του Ποινικού Κώδικα.

Από την πλευρά τους, όμως, νομικοί μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζουν πως «δεν έχει σημασία τι θα ψηφίσει η Βουλή, αλλά πως θα ερμηνεύσουν το νόμο τα δικαστήρια».

Τι αναφέρει το Άρθρο 2;

«1. Αν από την τέλεση της πράξης έως την αμετάκλητη εκδίκασή της ίσχυσαν δύο ή περισσότεροι νόμοι, εφαρμόζεται αυτός που περιέχει τις ευμενέστερες για τον κατηγορούμενο διατάξεις.
2. Αν μεταγενέστερος νόμος χαρακτήρισε την πράξη όχι αξιόποινη, παύει και η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε καθώς και τα ποινικά επακόλουθά της».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Oι νομικοί εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τις ρυθμίσεις Παρασκευόπουλου για το αξιόποινο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα