Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στην πρώτη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη (video)

17:30 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Τρία ήταν τα βασικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν στην πρώτη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη, που έληξε λίγο μετά τις 16:30, στο τραπέζι του διαλόγου έπεσαν, το ασφαλιστικό, η συγκρότηση του ΕΣΡ και το νομοσχέδιο αναφορικά με την Δημόσια Διοίκηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ενδιαφέρθηκε να μάθει την

στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα τρία αυτά «καυτά» ζητήματα και του τόνισε, μεταξύ των άλλων, πως θα πρέπει να: «ξεμπλοκαριστεί το ΕΣΡ» άμεσα.

Όπως πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, αν εκλεγεί νέο ΕΣΡ, τότε οι άδειες θα μπορέσουν να προχωρήσουν και του τόνισε χαρακτηριστικά:

Είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες, μιντιάρχες

Ενώ μάλιστα του τόνισε, πως θα πρέπει άμεσα να αποφασίσει με ποιους είναι, αναφερόμενος στο ΔΝΤ:

Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα να αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το ΔΝΤ

Και του ζήτησε να ψηφίσει το νομοσχέδιο που αφορά την Δημόσια Διοίκηση λέγοντας: «Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό. Το πρόβλημα είναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του δημοσίου».

Τι είπαν στην αρχή της συνάντησης τους;

«Νομίζω ότι η εκλογή σας ανοίγει και έναν ηλικιακό κύκλο, μένει να αποδειχθεί ότι μια νεότερη γενιά έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μιας πολιτικής αντιπαράθεσης καθαρής, με ιδέες και ταυτόχρονα μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών, ενημέρωσης για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας» επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Τόνισε παράλληλα πως είναι διαθέσιμος: «Να παρέχει ανά πάσα ώρα και στιγμή ενημέρωση στα μεγάλα ζητήματα στον κ. Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια του σύντομου διαλόγου που έκαναν μπροστά στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε:

Προσβλέπω σε μία ειλικρινή συζήτηση

Επισήμανε πως υπάρχουν βέβαια διαφωνίες σε πολλά ζητήματα με την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να τονιστεί πως σε ονομαστική ψηφοφορία προχωράει σήμερα, Τρίτη, στις 18:00 η Ολομέλεια της Βουλής για την ενίσχυση του ΕΣΡ, η οποία προβλέπεται από την τροπολογία που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης στην πρώτη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη (video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα