Κλιμακώνεται η ένταση Β. Κορέας- Μαλαισίας | Απαγόρευση εξόδου Μαλαισιανών απ’τη χώρα

07:39 7/3/2017 - Πηγή: iPop

Στα άκρα έχει φθάσει η διπλωματική ένταση ανάμεσα στην Βόρεια Κορέα και την Μαλαισία μετά την δολοφονία του ετεροθαλούς αδερφού του Kim Jong-un, Kim Jong-nam.

Σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Πιονγιανγκ απαγόρευσε την έξοδο απ’ την χώρα στους Μαλαισιανούς οι οποίοι βρίσκονται στο έδαφός της.

Παράλληλα, στην Κουάλα Λουμπούρ, οι

αστυνομικές αρχές έχουν περικυκλώσει την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας προκειμένου να εντοπίσουν τρεις άνδρες, οι οποίοι κρύβονται στο εσωτερικό της και φέρεται να σχετίζονται με τη δολοφονία του Kim Jong-nam.

O υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας δήλωσε:

Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τη φυσική παρουσία όλου του προσωπικού της πρεσβείας. Δε θα επιτραπεί στο προσωπικό της πρεσβείας να την εγκαταλείψει μέχρι να είμαστε βέβαιοι για τον ακριβή αριθμό τους, αλλά και για το που βρίσκονται οι ίδιοι

Ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας έκανε κάλεσμα στη Βόρεια Κορέα να απελευθερώσει άμεσα τους πολίτες της Μαλαισίας.

Αυτή η αποτρόπαια πράξη για την κράτηση των πολιτών μας ως ομήρων, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το διεθνή νόμο, αλλά και την διπλωματική πρακτική. Έχω ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία «προκειμένου να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα όλων των πολιτών της Βόρειας Κορέας, μέχρι να υπάρξουν διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια όλων των πολιτών της Μαλαισίας που βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα».

Photo: AFP

The post Κλιμακώνεται η ένταση Β. Κορέας- Μαλαισίας | Απαγόρευση| Απαγόρευση εξόδου Μαλαισιανών απ’τη χώρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα