Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος καταθέτει μήνυση κατά του νέου ΔΣ για την «έξωση» – Οι σκληρές ποινές των παιδαγωγών στα παιδιά της δομής

11:44 5/12/2022 - Πηγή: iPop

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, με όλο και περισσότερες καταγγελίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα καταθέτουν μήνυση κατά του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω της έξωσής τους από τις δομές.

Μήνυση πατέρα Αντώνιου: Τελευταίες εξελίξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN ένας από τους συνηγόρους του ζευγαριού θα μεταβεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο με σκοπό να καταθέσει

τη μήνυση. Όπως γνωρίζουμε, αναμένεται να διαμαρτηθούν μέσω της μήνυσης επειδή άλλαξαν οι κλειδαριές στις δομές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως με εισαγγελική εντολή έχει απαγορευτεί στον πατέρα Αντώνιο και σε άλλα τρία άτομα να πλησιάζουν τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Επιπλέον, σήμερα αναμένεται να καταθέσουν ακόμα τέσσερις ανήλικοι.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας- «Αρνούμαι όλες τις καταγγελίες. Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί» απαντάει ο ίδιος

Οι «ποινές» για τα τιμωρημένα παιδιά και οι οδηγίες που μοίραζαν στους παιδαγωγούς

Παράλληλα με τις παραπάνω εξελίξεις, τα φώτα της δημοσιότητας είδε κι άλλη μία αποκάλυψη η οποία αφορά τις μεθόδους που ακολουθούσαν οι παιδαγωγοί για να συνετίσουν τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά.

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις» αναφερόταν στο εν λόγω έγγραφο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ένα από τα κεφάλαια του οδηγού ονομαζόταν «συνέπειες» και εκεί περιγραφόταν τι έπρεπε να κάνει ο παιδαγωγός όταν τα παιδιά παρεκτρέπονταν.

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση – Απαγορεύτηκε στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές

«Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών = 5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες».

«Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει τη συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο» αναφέρεται στο ίδιο κείμενο.

Να αναφέρουμε πως άλλαξε το όνομα και το λογότυπο η Κιβωτός του Κόσμου στην επίσημη ιστοσελίδα της δομής. Οι διαχειριστές ενημέρωσαν ότι μετονομάζεται προσωρινά σε «Υποστηρικτές της Κιβωτού».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατέρας Αντώνιος καταθέτει μήνυση κατά του νέου ΔΣ για την «έξωση» – Οι σκληρές ποινές των παιδαγωγών στα παιδιά της δομής εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κιβωτός, Κόσμου, Αντώνιος,kivotos, kosmou, antonios