Κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα οι αγρότες- Ανανέωση του ραντεβού για το Σάββατο (Photos)

22:08 12/2/2016 - Πηγή: iPop

Κατέκλυσαν το Σύνταγμα οι χιλιάδες αγρότες που κατέφθασαν την Παρασκευή στην Αθήνα απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας. Θα διανυκτερεύσουν το βράδυ στο Σύνταγμα και ανανεώνουν το ραντεβού τους για το Σάββατο.

Τεράστια ήταν η συμμετοχή

στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 11.000 αγρότες έδωσαν το παρών.

17 τρακτέρ από την Λάρισα παρέλασαν έξω από την Βουλή. Οι διαδηλωτές επιφύλασσαν θερμή υποδοχή στα τρακτέρ με καπνογόνα και επευφημίες.

Λίγο αργότερα, οι αγρότες άναψαν φωτιά έξω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, με τους Εύζωνες να αναγκάζονται να «μετακομίσουν» προσωρινά, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο επέστρεψαν στις θέσεις τους.

Το συλλαλητήριο εξελίχθηκε χωρίς σοβαρά επεισόδια. Ένταση σημειώθηκε ανάμεσα σε αγρότες από την Κόρινθο και την Κρήτη με άλλους αγρότες.

Όταν οι αγρότες επεχείρησαν να ανέβουν στην εξέδρα στην πλατεία Συντάγματος, μέλη του ΠΑΜΕ αντέδρασαν, ωστόσο, τα πνεύματα ηρέμησαν σύντομα.

Λίγο μετά τις 20:00 το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε και τα τρακτέρ αποχώρησαν, όπως είχε συμφωνηθεί, από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι αγρότες, ωστόσο, παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος καθώς έχουν στήσει τα αντίσκηνά τους προκειμένου να διανυκτερεύσουν εκεί το βράδυ.

«Δεν γυρίζουμε πίσω με άδεια χέρια» ήταν το μήνυμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων.

Σημειώνεται πως οι συλληφθέντες αγρότες από τα επεισόδια που έγιναν το πρωί της Παρασκευής αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Πεδίο μάχης το πρωί της Παρασκευής το κέντρο της Αθήνας

Μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το πρωί της Παρασκευής συγκεντρώθηκαν οργισμένοι αγρότες και πετούσαν ντομάτες, πέτρες και χημικά. Τα ΜΑΤ τους απομάκρυναν με χρήση χημικών.

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής ένταση σημειώθηκε και στην πλατεία Καραϊσκάσκη. Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε όχημα αγρότη. Οι αγρότες έφθασαν στο σημείο κι αμέσως ξεκίνησαν να κυνηγούν τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Έγινε συμπλοκή ανάμεσά τους, με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί και να χτυπούν ακόμα και τις μαγκούρες τους στο δρόμο.

Τα μπλόκα σ΄όλη την Ελλάδα

Τα σημεία όπου έχουν στηθεί τα μπλόκα των αγροτών σ’ όλη την Ελλάδα είναι:

Αττική: Λεωφόρος Κορωπίου- ΑεροδρομίουΈβρος: Τελωνείο Κήπων (σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σύλληψητων τεσσάρων αγροτών)Καβάλα: κόμβος Χρυσούπολης -κλειστά και τα δύο ρεύματαΟρεστιάδα: κόμβος ΚαστανέωνΤελωνείο ΟρμονίουΔράμα: Τελωνείο ΕξοχήςΗμαθία: Εγνατία Οδός, Κόμβος ΜισαλείουΣταθμός Προμαχώνα (μόνο για φορτηγά)Σέρρες: Κερδύλια51 χλμ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας77 χλμ Θεσσαλονίκης -Έδεσσας107 χλμ Θεσσαλονίκης -Φλώρινας15 χλμ επαρχιακής οδού Έδεσσας ΑριδέαςΚόμβος Μουδανιών43χλμ Φλώρινας – ΈδεσσαςΤελωνείο Νίκης (μέχρι 13/2 10:00 το πρωί)Γέφυρα ΆρταςΚόμβος Κομπότι ΆρταςΚόμβος ΝίκαιαςΆγιος Συμεών -Γερακάρι Αγίας296 χλμ κόμβος Μικροθηβών (υπάρχει παράκαμψη από επαρχιακόδρόμο για 500 μέτρα)175 χλμ Αθηνών- Πατρών145 χλμ Αταλάντης – ΦθιώτιδαςΚορινθία: Διόδια ΚαλαμακίουΑρκαδία: Διόδια ΝεστάνηςΛακωνία: 58 χλμ Τρίπολης -ΣπάρτηςΡόδος: 26 χλμ Ρόδου- ΛίνδουPhotos: Nikos Libertas / SOOC, Marios Lolos

The post Κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα οι αγρότες- Ανανέωση του ραντεβού για το Σάββατο (Photos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα