Καταπλητική ιδέα: Παλτό που μετατρέπεται σε sleeping bag και σκηνή για τους πρόσφυγες (Photos+Video)

10:43 27/1/2016 - Πηγή: iPop

Μια καταπληκτική ιδέα ήρθε στο μυαλό φοιτητών από το Royal College of Art του Λονδίνου, οι οποίοι σχεδίασαν ένα πρωτότυπο παλτό που μετατρέπεται σε sleeping bag και σκηνή για τους πρόσφυγες.

Σε συνεργασία με την μάρκα ρούχων Wall του Λονδίνου, οι φοιτητές ελπίζουν ότι η καμπάνια τους στο Kickstarter θα μπορέσει να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα χρήματα προκειμένου να ξεκινήσει η ευρεία διάθεση του προϊόντος, που θα ακολουθεί τους πρόσφυγες στο ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Για

να μπορέσουν να δουν ακριβώς τι ανάγκες υπάρχουν, οι φοιτητές μίλησαν με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Το παλτό έχει μεγάλες τσέπες αποθήκευσης εγγράφων και είναι κατασκευασμένο από ένα υλικό το οποίο δεν σκίζεται και είναι αδιάβροχο.

Έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την θερμότητα και να μην υποφέρει από το κρύο όποιος το φοράει.

Στην σκηνή, η οποία δημιουργείται από το ένδυμα χωράει να κοιμηθεί ένας ενήλικας μαζί μ’ ένα παιδί. Και σαν sleeping bag όμως μπορεί να χωρέσει ενήλικα και παιδί μαζί.

Τα παλτό είναι λευκά με τους σχεδιαστές να ευελπιστούν να δίνουν μαζί κι ένα ειδικό στυλό, το οποίο θα βοηθήσει να δίνει ο καθένας το δικό του στίγμα και να μπορούν οι πρόσφυγες να εντοπίζουν ο ένας τον άλλο.

Photos: ROYAL COLLEGE OF ART

The post Καταπλητική ιδέα: Παλτό που μετατρέπεται σε sleeping bag και σκηνή για τους πρόσφυγες (Photos+Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα