Τι θέση έχει η Ελλάδα στην κατάταξη 168 χωρών για τη διαφθορά;

10:00 27/1/2016 - Πηγή: iPop

Τι ποσοστά πιστεύεις πως συγκεντρώνει η χώρα μας στην διαφθορά; Αν σε βάλουμε να σκεφτείς σίγουρα την έχεις στο μυαλό σου πιο ψηλά ή μπορεί και πιο χαμηλά. Για να μη σε κρατάμε άλλο σε αγωνία, θα σου πούμε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 58η θέση στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας για τη διαφθορά, που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης στη δημοσιότητα.

Όπως συγκεκριμένα, προκύπτει από την «Έκθεση για την αντίληψη περί της διαφθοράς», η οποία είναι μια αξιολόγηση η οποία φέτος περιλαμβάνει 168 χώρες

σε μια κλίμακα από το 0 έως το 100, η χώρα μας βρίσκεται κάτω από τη μέση και συγκεντρώνει 46 βαθμούς.

Την καλύτερη επίδοση στα θέματα της διαφάνειας φαίνεται να την έχει η Σκανδιναβία. Την διαδέχεται η Δανία με 91 μονάδες και στη συνέχεια ακολουθεί η Φιλανδία με 90 και η Σουηδία με 89.

Ποιες είναι οι χώρες που σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις;

Μεγάλα προβλήματα στη διαφάνεια της παρουσιάζουν οι εξής χώρες:

Βόρεια Κορέα και η Σομαλία, 8 βαθμοίΣουδάν 15 βαθμοίΑφγανιστάν 11 βαθμοίΙράκ 16 βαθμοίΣυρία 18 βαθμοί.

Αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με την έκθεση, συνολικά τα δύο τρίτα των 168 χωρών που αξιολογήθηκαν το 2015 σημειώνουν βαθμολογία.

Η Διεθνής Διαφάνεια δείχνει ικανοποιημένη και σε σχετική της ανακοίνωση υπογραμμίζει:

«Ο αριθμός των χωρών που κατάφεραν να βελτιώσουν τη βαθμολογία τους ήταν μεγαλύτερος απ΄αυτόν των χωρών η βαθμολογία των οποίων σημείωσε πτώση κατά το 2015. Το 2015 ήταν επίσης μια χρονιά που οι πολίτες βγήκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της διαφθοράς».

The post Τι θέση έχει η Ελλάδα στην κατάταξη 168 χωρών για τη διαφθορά; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα