Καμία περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν- Χώρος φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική

09:51 27/1/2016 - Πηγή: iPop

Το ένα δημοσίευμα ακολουθεί το άλλο και οι φήμες για έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν φουντώνουν. Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Μουζάλας διαβεβαιώνει πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα εξόδου της χώρας μας από την Συνθήκη, γνωστοποιεί την δημιουργία χώρου για τους πρόσφυγες εντός της Αττικής, αλλά και την ανακοίνωση της Frontex για την φύλαξη των ελληνικών συνόρων.

Ο Γιάννης Μουζάλας σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε

πως έχει βρεθεί χώρος στην Αττική για την φιλοξενία 1.500 προσφύγων, οι οποίοι θα προορίζονται για μετεγκατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν έκανε φυσικά γνωστό τον χώρο, απλώς σχολίασε πως «είναι κοντά στον κοινωνικό ιστό, αλλά όχι μέσα σ’ αυτόν».

Επιπλέον, ανέφερε πως η Κυβέρνηση έχει καταφέρει να εξασφαλίσει 20.000 θέσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, 5.000 θέσεις σε άλλους χώρους και υπάρχει φιλοδοξία για εξασφάλιση ακόμα 5.000 θέσεων, ενδεχομένως με την δημιουργία ενός χώρου στην Θεσσαλονίκη, παρόμοιου με αυτού που θα φιλοξενήσει πρόσφυγες στην Αττική.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Μουζάλας άφησε υπονοούμενα για τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος, όπως είπε: «κάνει ό,τι κάνουν όλοι, δίνει κάτι λιγότερο από όσα ζητάμε και προσπαθεί να πάρει κάτι από κάπου αλλού».

Όσον αφορά το σημερινό Κολέγιο των Επιτροπών, σχολίασε πως όντως δεν θα είναι εύκολη η κατάσταση, επειδή η έκθεση θα αφορά το Νοέμβριο, μήνα κατά τον οποίο η χώρα δεν αντεπεξήλθε όπως θα έπρεπε, όμως η καινούρια έκθεση θα είναι πολύ βελτιωμένη.

Αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν

Ο κ. Μουζάλας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αποπομπής της Ελλάδας από την ζώνη του Σένγκεν, όμως τόνισε πως αν κάποιες χώρες συνεχίσουν να δρουν μονομερώς, ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα στην Ελλάδα.

Ο ίδιος τόνισε πως με ενδεχόμενο κλείσιμο του περάσματος της Ειδομένης, προκειμένου να γίνεται έλεγχος για τρομοκρατία, θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες προσφυγικές ροές στην χώρα μας.

Μάλιστα είπε πως αυτή την άποψη εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.:

Αν αυτός είναι μεροληπτικός υπέρ των ελληνικών θέσεων, είναι γνωστό. Αυτό το καταλαβαίνουν η Μέρκελ, ο Ολάντ, η Ισπανία η Ιταλία και η επίσημη Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν φαίνεται να το καταλαβαίνουν κάποιες συγκεκριμένες φωνές μέσα στην Ευρώπη που δημιουργούν αυτόν τον διχασμό

Ο Γ. Μουζάλας τόνισε πως εκείνος δεν δέχεται το ενδεχόμενο εγκλωβισμού χιλιάδων ατόμων στην χώρα, καθώς όπως ανέφερε, το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι μαζευτούν 50-70.000 άτομα, τα οποία το πολύ μέσα σ’ ένα χρόνο θα έχουν φύγει.

Για την επιστολή Γιούνκερ τον Σλοβένο Πρωθυπουργό, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε πως έχει κενά και πρέπει να μελετηθεί. Όπως υπογράμμισε: «Πιστεύω όμως ότι το βάρος πέφτει στην τελευταία παράγραφο, όπου καταλήγει στο ότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προηγηθεί η μετεγκατάσταση, διαφορετικά θα είναι κατάφορη παραβίαση».

Η ανακοίνωση της Frontex

Ο Γιάννης Μουζάλας έκανε γνωστή ανακοίνωση της Frontex από την Τρίτη, σύμφωνα με την οποία η Frontex δηλώνει ανοιχτά ότι υπάρχει εξαιρετική φύλαξη των ελληνικών συνόρων και πως όσον αφορά την θάλασσα δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι άλλο, πέρα από τις διασώσεις.

The post Καμία περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν- Χώρος φιλοξενίας προσφύγων στην Αττική appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα