Κάνε φιλίες στο εργασιακό σου περιβάλλον και δεν θα χάσεις!

12:00 12/7/2017 - Πηγή: iPop

Δεν είμαστε ακριβώς σίγουροι τι θα κάναμε μόνοι μας σ’ έναν γραφείο χωρίς τους συναδέλφους μας. Αυτούς που με τα καλά τους και τα στραβά τους μας φτιάχνουν τη μέρα.

Οι συνάδελφοι βρίσκονται πάντα στην διάθεσή σου για να σου προσφέρουν ένα φλιτζάνι καφέ, ένα προϊόν μακιγιάζ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή απλώς σε ακούνε όταν αντιμετωπίζεις ένα συγκεκριμένο πρόβλημα στη δουλειά. Δεν σε ακούν απλώς, το «ζουν» μαζί σου.

Επομένως

καμία εντύπωση δεν μας έκανε όταν διαβάσαμε τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης, η οποία διαπίστωσε πως όταν υπάρχει φιλία μεταξύ των συναδέλφων, η απόδοση στο γραφείο είναι πολύ καλύτερη.

Η μελέτη με τον πολύ εύστοχο τίτλο «Μήπως η διασκέδαση προωθεί την μάθηση;» διαπίστωσε ότι η κοινωνικοποίηση με τους συναδέλφους μας μπορεί να αυξήσει την άτυπη μάθηση, μας ενθαρρύνει να ανταλλάξουμε ιδέες ενισχύοντας τις γνώσεις που σχετίζονται με τον χώρο εργασίας. Είναι σαν να ανοίγει μια πόρτα για την ανταλλαγή ιδεών ενώ η δουλειά γίνεται πιο ευχάριστη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι εργοδότες θα πρέπει να θεωρούν τη διασκέδαση ως μια στρατηγική για την προώθηση της άτυπης μάθησης πέρα από τις παραδοσιακές μορφές.

Όταν έχεις φίλους στον εργασιακό σου χώρο μπορείς να μοιραστείς τα προβλήματά σου, να δεχτείς τις πολύτιμες συμβουλές τους ακόμα και για τα προσωπικά σου. Να αποσπάσεις λίγο την προσοχή σου από τη δουλειά, να κάνεις ένα ευχάριστο διάλειμμα και να επιστρέψεις πιο δημιουργικός και παραγωγικός.

Ωστόσο, μια παλαιότερη έρευνα έχει αποδείξει ότι σχεδόν οι μισοί από μας δεν έχουν στενούς φίλους στην εργασία. Τα οφέλη όμως είναι τόσα πολλά που αξίζει να κάνεις μια προσπάθεια.

Άσε στην άκρη τον ανταγωνισμό, κάνε μια προσπάθεια να μειώσεις την απόσταση και θα σίγουρα θα βγεις κερδισμένος!

The post Κάνε φιλίες στο εργασιακό σου περιβάλλον και δεν θα χάσεις! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα