Καμία διέξοδος- Η Αλβανία κλείνει τα σύνορά της και η Βουλγαρία έτοιμη να υψώσει φράχτη

08:19 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Μετά το οριστικό κι επίσημο – και με τις ευλογίες του Ντ. Τουσκ- κλείσιμο του βαλκανικού δρόμου, Αλβανία και Βουλγαρία παίρνουν επίσης δραστικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών.

Με τους πρόσφυγες να βρίσκονται σε αναζήτηση νέων διαδρομών προς την Ευρώπη, η Αλβανία ενισχύει την ασφάλεια στα σύνορά της με την παρουσία Ιταλών αστυνομικών, ενώ η Βουλγαρία έχει ήδη στρατό στα δικά της σύνορα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που γίνονται περιπολίες

ενόπλων στα ελληνοαλβανικά σύνορα, κάτι το οποίο σηματοδοτεί την κρισιμότητα της κατάστασης και προκαλεί δικαιολογημένη ανησυχία για το τι θα επακολουθήσει.

Η «Καθημερινή» αναφέρει ότι ο στρατός και η συνοριοφυλακή της Βουλγαρίας έκαναν από κοινού άσκηση στον Προμαχώνα, με σκοπό την αντιμετώπιση μιας πιθανής μαζικής εισβολής προσφύγων.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας τόνισε ότι «η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης».

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχτεί εισροή ατόμων και πως δεν βρίσκει το λόγο ν’ ανοίξει τα σύνορα, ενώ έκανε δεκτό και το αίτημα της Ιταλίας για αποστολή αστυνομικών στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η Ιταλία προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση, φοβούμενη ότι εάν οι πρόσφυγες περάσουν στην Αλβανία, τότε η διέλευσή τους στην Ιταλία θα γίνει εύκολη υπόθεση.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Καμία διέξοδος- Η Αλβανία κλείνει τα σύνορά της και η Βουλγαρία έτοιμη να υψώσει φράχτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα