Κάλεσμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες

14:56 5/3/2016 - Πηγή: iPop

Κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Όπως αναφέρεται στην έκκληση αλληλεγγύης , την Κυριακή 6 Μαρτίου, στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 11:00 έως τις 18:00 συγκεντρώνουμε είδη άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Τα είδη που θα συγκεντρώνονται θα προωθούνται άμεσα στους τόπους συγκέντρωσης των προσφύγων , Πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά και στο Ελληνικό.

Στο κείμενο που

έχει αναρτηθεί αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι λόγω του μεγέθους της κρίσης που ξεπερνάει κατά πολύ τα συνηθισμένα, είναι απαραίτητο τα είδη πρώτης ανάγκης που απαιτούνται να είναι ταξινομημένα στις εξής 4 κατηγορίες:

Ρουχισμός & εφόδια μεταξύ των οποίων Sleeping bags, αδιάβροχα, καινούργιες κάλτσες και εσώρουχα, πάνες για μωρά, σακούλες απορριμμάτων, καθαριστικά πλαστικά ποτήρια πιάτα και μαχαιροπήρουνα, χαρτοπετσέτες

Τρόφιμα μεταξύ των οποίων γάλα και ξηρά τροφή, τσάι, χυμοί , κρουασάν, σταφίδες, μπισκότα

Είδη προσωπικής υγιεινής, όπως μωρομάντηλα και χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσες, αφρόλουτρα

Η έκκληση αφορά επίσης φάρμακα όπως παιδικά Depon ,Tobrex, Otrivin, αντιφλεγμονώδη χάπια, αντισηπτικά χεριών.

Οι εθελοντικές οργανώσεις τονίζουν ότι δεν απαιτείται η συγκέντρωση παπουτσιών εκτός εάν είναι καινούργια αθλητικά όπως επίσης και τρόφιμα που αλλοιώνονται εύκολα.

Επαναλαμβάνουν επίσης ότι δε θα δέχονται σοκολάτες ή οτιδήποτε εμπεριέχει χοιρινό κρέας.

The post Κάλεσμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα