Βουλιάζουν Πειραιάς και Ειδομένη από πρόσφυγες και μετανάστες, απελπιστικές οι συνθήκες διαβίωσης

14:14 5/3/2016 - Πηγή: iPop

Ανοιχτή πληγή που συνεχίζει να αιμορραγεί το προσφυγικό.

Νεώτεροι υπολογισμοί αναφέρουν ότι περίπου 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους στεγασμένους χώρους στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

Το πρωί του Σαββάτου κατέπλευσαν τα πλοία blue star 1 και tera jet με 975 άτομα από Χίο και Μυτιλήνη.

Οι

συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες και οι εκκλήσεις εθελοντικών οργανώσεων συνεχίζονται για τη συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων.

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου Πειραιά έγινε νέα διανομή 5 τόνων γάλακτος στους σταθμούς που φιλοξενούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, ενώ στην πύλη Ε2 εγκαταστάθηκαν οικίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν ως συντονιστικό κέντρο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Θα λειτουργήσουν επίσης ως ιατρεία και γραφεία για το συντονισμό και τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται την ίδια ώρα στην πλατεία Βικτωρίας.

Χειρότερο το σκηνικό στην Ειδομένη στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια.

Σκηνές μέσα στη λάσπη και παιδιά πεινασμένα και ξυπόλητα συνθέτουν το σκηνικό της απόγνωσης και της τραγικής κατάστασης.

Η περιοχή στο Κιλκίς έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το βάρος μόνοι μας».

Στην Ειδομένη οι άνθρωποι που αναμένουν τις αρχές των Σκοπίων να ανοίξουν τα σύνορα ξεπερνούν πλέον τις 13 χιλιάδες.

Τον κώδωνα κινδύνου κρούουν οι εθελοντές γιατροί τονίζοντας ότι αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση η περιοχή θα μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα καθώς ελλοχεύει πλέον ο κίνδυνος επιδημιών.

Σε νέα διαβήματα προς Αυστρία και Σκόπια προχώρησε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατακρίνοντας τη στάση των δύο χωρών στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

The post Βουλιάζουν Πειραιάς και Ειδομένη από πρόσφυγες και μετανάστες, απελπιστικές οι συνθήκες διαβίωσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα