Θεοδωράκης : Απαραίτητη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Πάσχα

14:23 5/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στις διαδικασίες γύρω από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος επισημαίνει, πως θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα πολύ πριν το Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, λίγο μετά την ολοκλήρωση του μαραθώνιου συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό, κατά τη διάρκεια του οποίου τελικά συμφωνήθηκε η κοινή γραμμή στην οποία θα κινηθεί η Ελλάδα

στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, στις Βρυξέλλες, επισημαίνει σε πρόσφατη συνέντευξή του, απατώντας σε ερώτημα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος : «H αβεβαιότητα απομακρύνει τους μικρούς και μεγάλους επενδυτές και αυτό είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Και τα λεφτά που βγήκαν από τις τράπεζες παραμένουν στα στρώματα και αντί να επενδύονται βουλώνουν τρύπες. Ένας αργός θάνατος για την οικονομία. Η αξιολόγηση πρέπει να τελειώνει αύριο και σίγουρα πολύ πριν το Πάσχα».

Αναφερόμενος τώρα στη σύνδεση της αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας με την προσφυγική κρίση, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε » ντροπή να βάλουμε μια ζυγαριά και να κάνουμε παζάρια».

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές για να ξεκινήσει η οικονομία της. Να γίνουν επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις και εξαγωγές. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους πρόσφυγες; Μπορεί κάποιοι να βολεύονται με το σενάριο, να πάρουμε ανταλλάγματα για να φιλοξενούμε εσαεί πρόσφυγες και μετανάστες, όμως κάτι τέτοιο θα μετατρέψει τη χώρα σε τριτοκοσμικό γκέτο».

Σημειώνεται πως ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας σε διαρροές του Μαξίμου περί «τρόικας εσωτερικού» πως δήλωσε πως «τρόικα δεν αισθάνομαι ούτε σήμερα, ούτε αισθανόμουν χτες, ούτε προχθές. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα δίκαια των πολλών και όχι της τρόικας. Εγώ μένω στην εθνική συνεννόηση που πετύχαμε χθες και είναι -προς τιμή όλων- ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης. Η κυβέρνηση υποχώρησε από πολλές θέσεις της που ήταν καταστροφικές το 2015. Αυτό είναι μια μεγάλη νίκη για τον ελληνικό λαό. Τώρα το ότι κάποια ποντίκια διαδίδουν διάφορα, δε με ενδιαφέρει και νομίζω ότι και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να τολμήσει κάποια στιγμή και να τους βάλει στη θέση τους».

Τέλος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο Σταύρος Θεωδωράκης, σημείωσε: «Αυτό που κερδίσαμε χθες με πάρα πολλά από τα πράγματα που έχουν συμπεριληφθεί στο ανακοινωθέν της Προεδρίας, είναι η πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια άλλη άποψη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Μια άποψη πολύ πιο τρυφερή, πολύ πιο γενική και έξω από την πραγματικότητα. Νομίζω ότι η χθεσινή σύσκεψη προσγείωσε τον Πρωθυπουργό στην πραγματικότητα».

The post Θεοδωράκης : Απαραίτητη η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν το Πάσχα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα