Κομισιόν: Δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησης των επικεφαλής των Θεσμών

14:11 6/3/2017 - Πηγή: iPop

Διέψευσε τα σενάρια τα οποία ήθελαν τους Θεσμούς ν’ αποχωρούν απ’ την Αθήνα καθώς οι διαβουλεύσεις με την ελληνική Κυβέρνηση οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Annika Breidthardt, τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των Θεσμών συνεχίζονται κανονικά και δεν τίθεται σ’ αυτή τη φάση ζήτημα για επιστροφή των επικεφαλής στις έδρες τους.

Σχετικά με το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση, η Annika Breidthardt σημείωσε πως δεν υπάρχει κάποιο αδιέξοδο,

το οποίο να δικαιολογεί τη διακοπή των συζητήσεων.

«Οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα συνεχίζονται και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα επιτευχθεί», επανέλαβε η ίδια.

«Δεν θέλουμε να μπούμε σε συζήτηση για ημερομηνίες ή για επιστροφή των Θεσμών», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Αναφορικά με τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δ’ τρίμηνο του 2016, η ίδια σχολίασε πως η Κομισιόν σημειώνει την πολύ μεγάλη αυτή διακύμανση.

Ελπίζουμε σε ανάπτυξη της οικονομίας φέτος, ενώ στις πρόσφατες προβλέψεις μας είχαμε πει ότι η δυναμική των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί, προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη και η εμπιστοσύνη

Τέλος, η ίδια διαβεβαίωσε πως η Κομισιόν θα εργαστεί στενά με τους Θεσμούς και την Κυβέρνηση για να στηρίξει τη μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

ΕΛΣΤΑΤ: Πιο βαθιά η ύφεση το δ’ τρίμηνο του 2016

Αλλαγή παρουσιάζουν τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις για το δ’ τρίμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα, η πορεία του ΑΕΠ παρουσίασε σημαντική επιδείνωση το δ’ τρίμηνο του 2016.

Ειδικότερα, η οικονομία της Ελλάδας σημείωσε ύφεση στο 1,1% σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2015 και ύφεση στο 1,2% σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2016.

The post Κομισιόν: Δεν τίθεται ζήτημα αποχώρησης των επικεφαλής των Θεσμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα