Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Καρίμ Μπενζεμά και Αλέσια Πουτέγιας οι νέοι κάτοχοι της χρυσής μπάλας 2022

14:52 18/10/2022 - Πηγή: iPop

Αυτό που έμοιαζε σαν φυσικό επακόλουθο της προηγούμενης σεζόν, έγινε χθες επίσημο. Ο διεθνής Γάλλος, Καρίμ Μπενζεμά είναι με κάθε επισημότητα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για το 2022. Ο Καρίμ Μπενζεμά μετά την καταπληκτική περσινή του χρονιά, όπου πήρε από το χέρι την Ρεάλ Μαδρίτης και την οδήγησε στην κατάκτηση τόσο του Ισπανικού Πρωταθλήματος όσο και του Champions League, κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα για το 2022. Η

Ισπανίδα Αλέσια Πουτέγιας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα στις γυναίκες.

Η ανισότητα στο μεγαλείο της: Η κάτοχος της Χρυσής Μπάλας παίρνει λιγότερα χρήματα απ’ τον ποδοσφαιριστή με τις χαμηλότερες απολαβές στην Ελλάδα

Ο κορυφαίος στον κόσμο

Ο διεθνής Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα για το 2022 και το όνειρό του έγινε πραγματικότητα. Δεν γινόταν διαφορετικά μετά τα όσα εξωπραγματικά έκανε την περσινή σεζόν με την φανέλα των Merengues. Ο Καρίμ Μπενζεμά συγκέντρωσε απόλυτα δίκαια τις περισσότερες ψήφους και αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2022, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο “Théâtre du Châtelet” του Παρισιού.

See you next year #ballondor pic.twitter.com/Na5cKZAG8C

— Ballon d’Or #ballondor (@francefootball) October 17, 2022

Ο Μπενζεμά προέρχεται από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, αφού ήταν ιδιαίτερα παραγωγικός και ήταν ο απόλυτος ηγέτης των Μαδριλένων. Πιο συγκεκριμένα, μέτρησε 27 τέρματα σε 32 εμφανίσεις στο Ισπανικό Πρωτάθλημα, σκόραρε επίσης 15 φορές σε 12 εμφανίσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (Champions League). Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις 2 διοργανώσεις ήταν ο παίχτης με τα περισσότερα τέρματα.

Επίσης, ο 34χρονος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης βοήθησε τα μέγιστα και την Εθνική ομάδα της Γαλλίας, αφού τον Οκτώβριο του 2021 κατέκτησε το Nations League, σκοράροντας μάλιστα τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό της διοργάνωσης.

Διάλειμμα ή τέλος εποχής;

Ο Καρίμ Μπενζεμά κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα για το 2022 και διαδέχθηκε τον πολυνίκη του θεσμού και 7 φορές κάτοχο, Λιονέλ Μέσσι. Ο Αργεντινός super star της Παρί Σεν Ζερμέν, μετά την πολύ μέτρια χρονιά του στο γαλλικό πρωτάθλημα και στο Champions League με την φανέλα των Παριζιάνων έμεινε εκτός της τελικής λίστας για το βραβείο. Αντίστοιχα, ο έτερος super star του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και 5 φορές κάτοχος του βραβείου, Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν εντός της τελικής λίστας και κατέλαβε την 20η θέση. Το αν πρόκειται για ένα διάλειμμα ή για το τέλος εποχής για αυτούς τους 2 αστέρες του ποδοσφαίρου, θα φανεί στην πορεία, αλλά ο σέντερ φορ της Ρεάλ ήταν δικαιολογημένα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η χθεσινή κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας από τον Καρίμ Μπενζεμά, ήταν η έβδομη φορά που το βραβείο πήγε σε γαλλικά χέρια. Αντίστοιχα, ήταν ο πέμπτος Γάλλος που κέρδισε αυτό το βραβείο, βάζοντας το όνομά του δίπλα στα ιερά τέρατα των Tricolore, τον Ραϊμόν Κοπά (1958), Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985), Ζαν-Πιερ Παπέν (1991) και Ζινεντίν Ζιντάν (1998).

Ακόμα, ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο 8ος παίχτης της Ρεάλ Μαδρίτης που κατακτά την Χρυσή Μπάλα και διαδέχθηκε τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο, Ραϊμόν Κοπά, Ρονάλντο, Λουίς Φίγκο, Φάμπιο Καναβάρο, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λούκα Μόντριτς.

View this post on Instagram

A post shared by Ballon d’Or (@francefootball)

Αλέσια Πουτέγιας για δεύτερη φορά κορυφαία ποδοσφαιρίστρια

Μια από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρίστριες στον κόσμο και σημαία της Μπαρτσελόνα, Αλέσια Πουτέγιας, κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την Χρυσή Μπάλα των γυναικών και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Οι άλλες δύο που έχουν κατακτήσει το εν λόγω βραβείο, είναι η Νορβηγίδα, Άντα Χέγκερμπεργκ το 2018 και η Αμερικανή, Μέγκαν Ράπινο το 2019.

View this post on Instagram

A post shared by Ballon d’Or (@francefootball)

Το γυναικείο ποδόσφαιρο που τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι ανεβαίνει όλο και περισσότερο, αξίζει την προσοχή όλων μας, δεδομένου ότι γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε εθνικό, όπως κατέδειξε η πρόσφατη διοργάνωση του Euro 2022 που κατέγραψε ρεκόρ προσέλευσης θεατών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Καρίμ Μπενζεμά και Αλέσια Πουτέγιας οι νέοι κάτοχοι της χρυσής μπάλας 2022 εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα