Τόσο καιρό καθαρίζεις λάθος τις ξύλινες κουτάλες σου! 5 tips που θα σε σώσουν μια για πάντα

14:14 18/10/2022 - Πηγή: iPop

Τα gadget της κουζίνας αλλάζουν διαρκώς, αλλά αν μπορούμε να πούμε ότι κάτι έχει μείνει σταθερό, είναι οι ξύλινες κουτάλες. Μπορεί να σε εκνευρίζουν, αλλά πίστεψέ με, έχουν αντέξει στον χρόνο για καλό! Το ξύλο είναι φυσικά εξοπλισμένο με περισσότερες αντιβακτηριακές ιδιότητες από οποιοδήποτε συνθετικό αντικείμενο, επειδή τα δέντρα έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν τις μολύνσεις, τα βακτήρια και τη μούχλα και διατηρεί τις ιδιότητές του ακόμα κι όταν μετατρέπεται σε κουτάλα.

Τα ξύλινα

κουτάλια είναι ένα διαχρονικό εργαλείο μαγειρικής και αν μάθεις να τα φροντίζεις σωστά, θα σταματήσουν να σου σπάνε τα νεύρα και θα αντέξουν στον χρόνο. Ωστόσο, ακόμη και το πανίσχυρο ξύλινο κουτάλι έχει τα μειονεκτήματά του: Είναι ευαίσθητο σε λεκέδες, μπορεί να καεί πολύ εύκολα, αλλά μπορεί και να σπάσει.

Ξέρεις, όμως, να φροντίζεις σωστά τα ξύλινα σκεύη μαγειρικής σου ώστε να αποφύγεις ατυχίες;

Παιδεύεσαι και εσύ με το καθάρισμα της πόρτας του φούρνου; Μάθε πως θα αποφύγεις την ταλαιπωρία

«Πώς να καθαρίσω την ξύλινη κουτάλα;» Οι απαντήσεις που χρειάζεσαι!1. Πλύσιμο με σαπούνι

Πάντα να πλένεις τις ξύλινες κουτάλες στο χέρι με νερό και σαπούνι και να τις αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά. Ο σωστός καθαρισμός τους θα σε βοηθήσει να παρατείνεις την αντοχή τους. Μην τις πλένεις ποτέ στο πλυντήριο πιάτων.

2. Να τις φροντίζεις με λάδι

Είναι φυσικό οι ξύλινες κουτάλες σου να φαίνονται λίγο ξηρές και θαμπές στην όψη τους. Μπορεί ακόμη και να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν. Κάτι τέτοιο, βέβαια, πρέπει να το αποφύγεις γιατί σε αυτά τα μικρά κενά που δημιουργούνται συσσωρεύεται τροφή και γεννά βακτήρια με την πάροδο του χρόνου.

Για να αναζωογονήσεις, λοιπόν, οι κουτάλες σου, μπορείς να τα τρίψεις με ορυκτέλαιο ή ακόμα και λάδι καρυδιού, tung ή λιναρόσπορου. Απόφυγε τη χρήση λαδιών με βάση τα τρόφιμα όπως το φυτικό ή το ελαιόλαδο.

3. Αφαίρεσε υπολείμματα με ξύδι

Η συσσώρευση υπολειμμάτων τροφής είναι κάτι δεδομένο. Το θέμα είναι να γνωρίζεις πώς θα την διαχειριστείς. Άφησε τις ξύλινες κουτάλες σου να μουλιάσουν σε ένα διάλυμα λευκού ξιδιού και νερού 1:1 όλη τη νύχτα. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, χρησιμοποίησε χαλκό ή ανοξείδωτο χάλυβα για να τις τρίψεις.

Freepik

Το Tik Tok Hack που εύχεσαι να είχες δει νωρίτερα και θα διατηρήσει το σπίτι σου μια για πάντα καθαρό

4. Καταπολέμησε τις οσμές με λεμόνι ή μαγειρική σόδα

Για να μοσχομυρίζουν τα ξύλινα σκεύη μαγειρικής σου, είναι σημαντικό να τρίβεις τις επιφάνειές τους με την κομμένη πλευρά ενός λεμονιού στη μέση ή με μια μαγειρική σόδα και πάστα νερού. Ή, μπορείς απλά να τα πασπαλίσεις με μαγειρική σόδα, να στύψεις γενναιόδωρα τον χυμό λεμονιού και να αφήσεις την κουτάλα σου εκεί μέσα για λίγο. Στη συνέχεια φρόντισε να την ξεπλύνεις με σαπουνόνερο και να την αφήσεις να στεγνώσει φυσικά.

5. Απολύμανέ τες με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Τέλος, εάν ανησυχείς για τα βακτήρια που πολλαπλασιάζονται, μπορείς να απολυμάνεις τις κουτάλες σου πλένοντάς τες με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, πασπάλισέ τες με λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου και άφησέ τες να στεγνώσουν. Φρόντισε να τις πλύνεις προσεκτικά πριν τη χρήση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τόσο καιρό καθαρίζεις λάθος τις ξύλινες κουτάλες σου! 5 tips που θα σε σώσουν μια για πάντα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα