Ισχυρή δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση του χρέους

09:32 1/2/2016 - Πηγή: iPop

Ισχυρή είναι η δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση του χρέους μετά τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM σε συνέντευξή του.

«Σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά στις συζητήσεις με την Αθήνα, όπως το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά, όμως είμαι πεπεισμένος πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη φορά το Σεπτέμβριο με πολύ διαφορετική

λαϊκή εντολή από την πρώτη, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα», ήταν η άποψη του εξέφρασε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος, εφόσον εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, σημείωσε ο επικεφαλής του ESM.

«Εάν η Αθήνα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, η δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους υπάρχει και είναι ισχυρή».

# ESM #Regling: Δύσκολη αφετηρία αλλά αξιοσημείωτη πρόοδος σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από Ελλάδα.Να συνεχιστεί https://t.co/Wbe1vxpso1

— Ευρωπαϊκή Επιτροπή (@EEAthina) February 1, 2016

Έχει σαφή λαϊκή εντολή η ελληνική Κυβέρνηση; Για τον κ. Ρέγκλινγκ, «η ελληνική Κυβέρνηση έχει τη σαφή λαϊκή εντολή να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη. Είμαι πεπεισμένος πως ο ΑλέξηςΤ σίπρας θα συνεχίσει να τηρεί αυτή την εντολή».

Μπορεί η αρχή να ήταν δύσκολή, είπε τέλος ο κ. Ρέγκλινγκ, ωστόσο η Κυβέρνηση έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Να συνεχιστεί.

The post Ισχυρή δέσμευση του Eurogroup για ελάφρυνση του χρέους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα