Ήρθε το τέλος της Συνθήκης Σένγκεν; 6 από τις 26 χώρες που την υπέγραψαν τώρα την άρουν

19:37 4/1/2016 - Πηγή: iPop

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν ήρθε το τέλος της Συνθήκης Σένγκεν, καθώς 6 από τις 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπέγραψαν τη συμφωνία τώρα την άρουν και κάνουν πιο εντατικούς ελέγχους στα σύνορα τους έχοντας σαν σημαία την προσφυγική κρίση και την πιθανότητα ενός τρομοκρατικού χτυπήματος έκαναν μερική άρση των όρων της Συνθήκης.

Πιο αναλυτικά, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία, Νορβηγία και Δανία επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορά τους δηλώνοντας ότι αυτό γίνεται προσωρινά και φέρνουν

το τέλος της Συνθήκης Σένγκεν, μέσω της οποίας διασφαλίζεται η ελεύθερη διακίνηση.

Η Δανία, ανακοίνωσε ότι επιβάλει ελέγχους στα ανατολικά σύνορά της με τη Γερμανία, ακολουθώντας την απόφαση της Σουηδίας να σκληρύνει τα μέτρα ελέγχου, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα όσων προσφύγων δεν φέρουν αναγνωρισμένα έγγραφα, ή έχουν πλαστά διαβατήρια.

Παρά τις αντιδράσεις που είχε η Γερμανία σχετικά με τις τις αποφάσεις της Δανίας και της Σουηδίας, και η ίδια έχει επιβάλλει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της, ώστε να ελεγχθεί η ροή των προσφύγων.

Παράλληλα, παρόμοια μέτρα έχουν λάβει τόσο η Αυστρία, όσο και η Νορβηγία. Να σημειωθεί ότι η Νορβηγική Κυβέρνηση πρόσφατα έκλεισε τελείως τα σύνορα της για τους πρόσφυγες λέγονταςότι δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλες προσφυγικές ροές.

Κλειστά σύνορα, όμως, έχει και η Γαλλία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

The post Ήρθε το τέλος της Συνθήκης Σένγκεν; 6 από τις 26 χώρες που την υπέγραψαν τώρα την άρουν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα