Ήρθαν τα 7,7 δισ. στα ελληνικά ταμεία- Έκλεισε η αξιολόγηση

17:40 10/7/2017 - Πηγή: iPop

Εκταμιεύθηκαν τα 7,7 δισ. ευρώ από τον ESM προς την Ελλάδα. Από το συνολικό ποσό τα 6,9 δισ. θα εκταμιευθούν για το χρέος και τα 1,6 δισ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Related to today's € 7.7 bn disbursement from #ESM to #Greece, this is ESM's final document on terms of 3rd tranche https://t.co/p2eyjyOIX3

ESM (@ESM_Press) July 10, 2017

Περίπου 2,1 δισ. ευρώ θα πάνε στους κατόχους των 3ετών ομολόγων που λήγουν, πάνω απο 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και περίπου 3,9 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ.

Η Ελλάδα θα μπορεί να λάβει επιπλέον 800 εκατ. ευρώ από τον Σεπτέμβριο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες.

Η ανακοίνωση του ESM

«Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕSM δείχνει ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε αυτό το στάδιο», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σημαντικά σε ό,τι αφορά «την επιστροφή στη δημοσιονομική βιωσιμότητα και στην οικονομική ανάπτυξη» και πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού «αξίζουν αναγνώριση».

Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει αυτήν την πορεία για την ανοικοδόμηση μίας ανταγωνιστικής οικονομίας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών

Η ανακοίνωση του ESM τονίζει, επίσης, ότι η εκταμίευση των υπολειπόμενων 800 εκατ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορεί να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των οφειλών προς τους ιδιώτες, χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους καθώς και τη χρηματοδότηση από τις εκταμιεύσεις που εγκρίθηκαν σήμερα. Για την εν λόγω εκταμίευση θα ληφθεί νέα απόφαση από το ΔΣ του ESM.

Tέλος, η ανακοίνωση αναφέρει πως μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα η συνολική οικονομική βοήθεια του ESM προς την Ελλάδα θα ανέλθει στα 39,4 δισ. από τα 86 δισ. του τρέχοντος προγράμματος. Συνολικά, η Ελλάδα έχει λάβει βοήθεια από τα ταμεία διάσωσης της ΕΕ 181,2 δισ. ευρώ.

The post Ήρθαν τα 7,7 δισ. στα ελληνικά ταμεία- Έκλεισε η αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα