Προς κάθε εργοδότη: Γι’ αυτό πρέπει οι γυναίκες να μπορούν να πάρουν έναν υπνάκο στη δουλειά

13:34 10/7/2017 - Πηγή: iPop

Αν πάρεις έναν μικρό υπνάκο στη δουλειά, θα ξυπνήσεις ανανεωμένος, παραγωγικός κι ακόμα πιο ευτυχισμένος! Γι’ αυτό και κάθε εργοδότης πρέπει ν’ αφήνει τις γυναίκες εργαζόμενες να μπορούν να πάρουν έναν υπνάκο στη δουλειά, όπως προτείνει μια νέα μελέτη!

Οι γυναικείοι εγκέφαλοι είναι πιο περίπλοκοι και χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες. Ίσως μόνο 20 λεπτά περισσότερο, αλλά μπορεί κι αρκετά περισσότερο.

Γιατί, όμως, δεν κοιμόμαστε απλά μια ώρα παραπάνω το βράδυ;

Η κοινωνιολόγος Suzanne Bianchi

ανέλυσε τα δεδομένα της American Time Survey και διαπίστωσε ότι οι γυναίκες, ειδικά οι μητέρες που εργάζονται, παραιτούνται από τον ύπνο και τον ελεύθερο χρόνο.

Η Brigid Schulte, η οποία ανέλυσε τη χαοτική ζωή των Αμερικανών σε βιβλίο της σχολιάζει ότι ένας λόγος για τον οποίο οι γυναίκες είναι τόσο εξαντλημένες είναι η «πνευματική εργασία». Επιπλέον, συνήθως είναι οι γυναίκες εκείνες οι οποίες είναι υπεύθυνες για να θυμούνται τα γενέθλια, να κανονίζουν το πρόγραμμα, να συσκευάζουν το κολατσιό των παιδιών…

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν τέτοιες αντοχές ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν καλά με λίγες ώρες ύπνου.

Όμως, για τους υπόλοιπους, φυσιολογικούς ανθρώπους η μη ύπαρξη αρκετού ύπνου μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη, να προκαλέσει ευερεθιστότητα, να απορρυθμιστούν οι παλμοί και τελικά να προκληθεί βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Επομένως, ναι, κάνουμε έκκληση σε κάθε εργοδότη να επιτρέπει στους εργαζόμενους να παίρνουν ένα διάλειμμα 20 λεπτών για έναν σύντομο υπνάκο!

Photo: Getty

The post Προς κάθε εργοδότη: Γι’ αυτό πρέπει οι γυναίκες να μπορούν να πάρουν έναν υπνάκο στη δουλειά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα