ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το σχέδιο Trump για αντικατάσταση του Obamacare

17:33 7/3/2017 - Πηγή: iPop

Tο σχέδιο της Κυβέρνησης Trump για την αντικατάσταση του Obamacare δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη. Το σχέδιο παρουσιάστηκε απ’ τους Ρεπουμπλικανούς της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, καταργούνται οι ποινές για εκείνους οι οποίοι δεν αγοράζουν ασφαλιστικά πακέτα κάλυψης, ενώ αντικαθιστάται η επιδότηση για αγορά ασφαλιστικού πακέτου στους φτωχότερους με φοροαπαλλαγές στη βάση της ηλικίας κι όχι του

εισοδήματος.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εξέφρασε κατευθείαν τη δυσαρέσκειά του και τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι το νέο σχέδιο αναμένεται να προκαλέσει αύξηση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης για τους Αμερικανούς.

Την Τετάρτη οι επιτροπές της Βουλής θα ξεκινήσουν να ψηφίζουν για το νομοσχέδιο. Σημειώνεται ότι η Βουλή ελέγχεται απ’ το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και ο Πρόεδρος είναι Ρεπουμπλικανός.

Η Affordable Care Act συνολικά εκτιμάται ότι βοήθησε 20 εκατομμύρια Αμερικανούς ν’ αποκτήσουν υγειονομική κάλυψη, ενώ πριν ήταν ανασφάλιστοι.

Το νομοσχέδιο θα μειώσει τον ρόλο της Κυβέρνησης να παρέχει βοήθεια στους πολίτες προκειμένου ν’ αγοράζουν ασφαλιστικά πακέτα.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

Η σημερινή ημέρα αποτελεί σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση των επιλογών του πολίτη σε ό,τι αφορά την υγειονομική του περίθαλψη, με λογικό κόστος για τον αμερικανικό λαό

Ο Πρόεδρος Trump είχε προαναγγείλει από καιρό την αντικατάσταση του Obamacare, το οποίο κι είχε χαρακτηρίσει ως «καταστροφή».

Με την κατάργηση του Obamacare λιγότερο Αμερικανοί πολίτες αναμένεται να έχουν πλέον κάλυψη.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν διαφωνίες ακόμα κι εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Ήδη τέσσερις Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, οι οποίοι έχουν δει την πρόταση, εκτιμούν ότι δεν καλύπτει επαρκώς τους φτωχότερους πολίτες.

Απ’ την άλλη, οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές θεωρούν το σχέδιο μετριοπαθές.

Το σχέδιο διατηρεί την κάλυψη των νεολαίων απ’ την ασφάλιση των γονιών τους μέχρι τα 26 τους χρόνια.

Παράλληλα, το σχέδιο ορίζει ότι οι ασφαλιστές και πάλι απαγορεύεται να μην παρέχουν ασφάλιση σε άτομα με προϋπαρχοντα συμπτώματα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι το σχέδιο «θα μειώσει τα κόστη, θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό και θα δώσει σε κάθε Αμερικανό πρόσβαση σε ποιοτική, προσβάσιμη υγειονομική ασφάλιση».

«Μου μοιάζει σαν ένα λάιτ Obamacare», είπε απ’ την πλευρά του ο συντηρητικός Ρεπουμπλικανός Rand Paul.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία τόνισε πως το σχέδιο στοχεύει «οι Αμερικανοί να πληρώνουν περισσότερα, ώστε οι ασφαλιστικές να γεμίζουν ακόμη περισσότερο τα θησαυροφυλάκιά τους».

Photo: REUTERS/JONATHAN BACHMAN

The post ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το σχέδιο Trump για αντικατάσταση του Obamacare appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα