ΗΠΑ και Ρωσία: Νέα εκεχειρία στη Συρία συμφώνησαν

11:18 30/4/2016 - Πηγή: iPop

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν για νέα εκεχειρία στη Συρία χωρίς, όμως, να περιλαμβάνεται το Χαλέπι, το οποίο θεωρείται το πιο θερμό πεδίο των τελευταίων ημερών.

Προσωρινή παύση πυρών συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία σε ορισμένα τμήματα της Συρίας με τον ΟΗΕ

να βλέπει «τερατώδη περιφρόνηση» για τις ζωές αμάχων στη χώρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς έχουν αναζωπυρωθεί οι συγκρούσεις.

Να σημειωθεί πως η νέα εκεχειρία απαγορεύει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης αλλά και τη χρήση όπλων και οπλικών συστημάτων οποιουδήποτε τύπου σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Μόσχας, το οποίο επικαλείται τορωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της οποίες επικαλείται το RIA , την Μεγάλη Παρασκευή Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν στην ανάγκη επικράτησης μιας κατάστασης ηρεμίας στη Συρία. Έτσι, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Δαμασκού) ξεκίνησε να εφαρμόζεται η εκεχειρία σε διάφορες περιοχές της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού στρατού.

Η εκεχειρία για την περιοχή της πόλης Γούτα και τη Δαμασκό, θα είναι 24ωρης διάρκειας , ενώ για τις περιοχές της βόρειας Λαττάκειας θα είναι διάρκειας 72 ωρών, διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

The post ΗΠΑ και Ρωσία: Νέα εκεχειρία στη Συρία συμφώνησαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα