To σημερινό doodle είναι αφιερωμένο στον πατέρα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών

11:00 30/4/2016 - Πηγή: iPop

To σημερινό doodle είναι αφιερωμένο στον πατέρα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, Claude Elwood Shannon και με αυτό τον τρόπο τιμάει την μνήμη του καθώς σαν σήμερα το 1916 γεννήθηκε!

Ο Αμερικανός μαθηματικός, ηλεκτρολόγος και μηχανικός, Claude Shannon θεωρείται ο πατέρας της εποχής των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
O Claude Elwood Shannon, γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1916 και έφυγε από τη ζωή στις 24 Φεβρουαρίου 2001. Ήταν Αμερικανός μαθηματικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός,

γνωστός ως «ο πατέρας της θεωρίας πληροφορίας» και της σύγχρονης κρυπτολογίας.

Ο Shannon θεμελίωσε στη δεκαετία του ’40 τη θεωρία πληροφοριών με στόχο τη μελέτη τωντηλεπικοινωνιών, αναδεικνύοντας την πληροφορία σε μετρήσιμο και αυστηρά ορισμένο μέγεθος. Έθεσε έτσι τα θεμέλια για τα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και βοήθησε να αναπτυχθεί η σημερινή Κοινωνία της Πληροφορίας. Είχε επίσης εξαιρετική συνεισφορά στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αφού πρώτος έδειξε ότι με βάση την άλγεβρα Boole είναι δυνατή η δημιουργία ψηφιακών ηλεκτρικών κυκλωμάτων για την επίλυση μαθηματικών εξισώσεων. Η εργασία του στη θεωρία πληροφορίας έχει βρει εφαρμογή και σε άλλους τομείς όπως η γλωσσολογία, η φωνητική, η θεωρία του Χάους, η τεχνητή νοημοσύνη και η κρυπτογραφία. Το έργο του υπήρξε εξαιρετικά επηρεαστικό για τις τότε αναδυόμενες επιστήμες της ηλεκτρονικής μηχανικής και της πληροφορικής.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο δικτυακό τόπο του εργαστηρίου MIT, το 1956 ο Σάνον ξεκίνησε τη διδασκαλία του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και το 1978 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του ινστιτούτου.

Απέσπασε αρκετά βραβεία και διακρίσεις για την προσφορά του στο χώρο της επιστήμης και ήταν μέλος, μεταξύ άλλων, της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Ακαδημίας και της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

Ο καθηγητής απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ύστερα από πολύχρονη μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Πληροφορίες: Wikipedia

The post To σημερινό doodle είναι αφιερωμένο στον πατέρα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα