Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο Υπουργείο Παιδείας

13:36 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Ένταση σημειώθηκε στο υπουργείο Παιδείας, όπου εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το πρωί.Το κλίμα είναι ηλεκτρισμένο.

Συγκεκριμένα στις 12:30 και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαμαρτυρία μια ομάδα εκπαιδευτικών αιφνιδίασε τα ΜΑΤ καθώς εισέβαλε στο κτίριο. Ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα εκπαιδευτικοί είχαν επίσης σκαρφαλώσει στα κάγκελα του Υπουργείου.

Να σημειωθεί πως

η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:30 και είχε ως σύνθημα«όχι στην Παιδεία των περικοπών».

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί;

Την απόσυρση της διάταξης που προτείνει το Υπουργείο σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Νηπιαγωγοί, δάσκαλοι αλλά και καθηγητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και έχουν κλείσει το δρόμο μπροστά από την είσοδο του. Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη είναι εκδήλωση – βράβευση μαθητών στο πλαίσιο του δεύτερου πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, Δημιουργώ, Διεκδικώ».

Η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Το Υπουργείο συναισθάνεται την οργή που έχουν προκαλέσει οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του στους εκπαιδευτικούς και θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και μην υπάρξει, όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν, μια μαζική, μαχητική, διεκδικητική, συγκέντρωση την Παρασκευή, να μην υπάρξει με κινηματικούς όρους αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής».

Τι λέει η ΟΛΜΕ από την πλευρά της;

Η ΟΛΜΕ από την ίδρυσή της έχει αποδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη και την προστασία της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου, συνεπώς τα διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα του Υπουργείου παιδείας για δήθεν συμφωνία της ΟΛΜΕ με τις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών δεν την αφορά. Η τελευταία μάλιστα τακτική του υπουργείου παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η ΟΛΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή της στον εθνικό- κοινωνικό διάλογο

The post Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στο Υπουργείο Παιδείας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα