Νέα μέτρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά- Γιατί θα σφραγίζονται τα έγγραφα; Μεταφορά σε Οινόφυτα- Μαλακάσα

13:09 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Με σφραγίδες προσπαθεί η Κυβέρνηση να αποτρέψει στην είσοδο στο λιμάνι του Πειραιά στους πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν στα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής. Την ίδια στιγμή, όσοι βρίσκονται στη χώρα μας ξεπέρασαν τους 53.600.

Λόγω της μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες από τα κέντρα φιλοξενίας η Κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει το μέτρο της σφράγισης των διαβατηρίων και των εγγράφων.

Πόσοι είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα;

Τους 53.666 έφτασαν

οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στην χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί της Παρασκευής το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Μέχρι τις 8:00 το πρωί της Παρασκευής, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καταγράφηκαν 7.216 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι 4.142 από αυτούς βρίσκονται στη Λέσβο και 1.823 στη Χίο. Παράλληλα, στην καταγραφή που έγινε στις 7:30 το πρωί τονίσθηκε ότι οι νέες αφίξεις στα νησιά έχουν φτάσει τις 107.

Τι συμβαίνει στην Αττική;

Βρίσκονται συνολικά 14.795 πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα από αυτούς οι 3.770 είναι στον Πειραιά.

Η κατάσταση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα;

Στην κεντρική Ελλάδα καταμετρήθηκαν 2.048 πρόσφυγες, ενώ στη βόρεια Ελλάδα 29.269.

Στην Ειδομένη οι πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή ανέρχονται στους 10.392.

Μεταφορά προσφύγων σε Οινόφυτα και Μαλακάσα:

Τρία λεωφορεία βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι στα Οινόφυτα και τη Μαλακάσα.

Βέβαια για ακόμα μια φορά τα άτομα που είναι συγκεντρωμένα στο λιμάνι δείχνουν απρόθυμα να μεταφερθούν.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Νέα μέτρα για τους πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά- Γιατί θα σφραγίζονται τα έγγραφα; Μεταφορά σε Οινόφυτα- Μαλακάσα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα