Πρόωρες εκλογές στα Σκόπια – Συνεχίζονται τα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ-EIKONEΣ)

13:31 15/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Για τις 5 Ιουνίου προκηρύχθηκαν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ μετά τη διάλυση του Σώματος στις 7 Απριλίου. Στο μεταξύ συνεχίζονται τα επεισόδια και η ένταση μεταξύ υποστηρικτών της αντιπολίτευσης και της αστυνομίας στο κέντρο των Σκοπίων.

Περίπου 2.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης

διαδήλωσαν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ χθες, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και τη ματαίωση των πρόωρων εκλογών.

Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να προσεγγίσουν την έδρα του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, όμως ισχυρή δύναμη της αστυνομίας τους εμπόδισε την πρόσβαση. Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε αστυνομικοί.

Αφορμή για τις διαδηλώσεις αυτές υποστηρικτών της αντιπολίτευσης αποτελεί η απόφαση του προέδρου της ΠΓΔΜ για απονομή χάριτος σε πολιτικούς και συνεργάτες τους που εμπλέκονται σε υποθέσεις σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Crowd of protesters in front of govt building in #Skopje, calling for police to join them https://t.co/9KCTfx00fW pic.twitter.com/uaaRQAVqdt

— Balkan Insight (@BalkanInsight) April 14, 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αντιπολίτευσης πραγματοποίησαν όμως το χθες βράδυ στα Σκόπια και αρκετές χιλιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης. Στο σημείο είχε παραταχθεί επίσης ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η συγκέντρωση των υποστηρικτών της κυβέρνησης έληξε ειρηνικά.

Police & protesters scuffled in front of VMRO in #Skopje, but crowd is slowly retreating https://t.co/zZnJmpK2aB pic.twitter.com/XOF1HUHbsl

— Marija Ristić (@Marien__R) April 14, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα