Και όμως, το μετρό Θεσσαλονίκης μπορεί και να υπάρξει …το 2020

16:24 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Μετά από 4 χρόνια απραξίας, άπειρα ανέκδοτα του τύπου «το μετρό της Θεσσαλονίκης ΔΕΝ υπάρχει!» κτλ αναπτερώθηκε η ελπίδα για το ότι το μετρό Θεσσαλονίκης μπορεί και να υπάρξει καθώς σήμερα έπιασε πάλι δουλειά ο μετροπόντικας!

Ο «Ηρακλής» όπως

βάφτησαν τον μετροπόντικα είναι ο πρώτος που άναψε τις μηχανές του και κινείται με ταχύτητα 10 μέτρων ανά ημέρα. Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να αρχίσει τις εργασίες και ο «Άκτωρ», δεύτερος μετροπόντικας ώστε σταδιακά να δοθεί υπόσταση στη διπλή σήραγγα της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Φυσικά από την εγκαινίαση της επανεκκίνησης του μετροπόντικα δεν θα μπορούσε να λείπει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σύμφωνα με τον οποίο το γεγονός ότι το έργο ξεκινά ξανά είναι η απάντηση σε όσους κινδυνολογούσαν και πετούσαν λάσπη τόσους μήνες. Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν όντως θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή αυτό το έργο ή απλά θα συνεχίσουν να πληθαίνουν τα χιουμοριστικά σχόλια και να μειώνεται η δουλειά στα καταστήματα που βρίσκονται μπροστά από τις ανοικτές τρύπες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπενθύμισε ότι η πρόσθετη σύμβαση για τις αρχαιολογικές εργασίες του Μετρό, ύψους 25 εκατ. ευρώ, έχει ήδη υπογραφεί στη βάση των δεσμεύσεων του υπουργείου.

Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, «σε όλο το μήκος του έργου και όπου χρειάζεται» εξήγησε ο υπουργός και τόνισε πως «δεν υπάρχει θέμα ούτε με τον σταθμό Βενιζέλου, που έχει τόσο ταλαιπωρήσει την πόλη».

Ο υπουργός εξήγησε πως πλέον θα ασταματήσουν να βλέπουν τα έγρα μεμονωμένα και αποσπασματικά και θα υπάρξει συνολική εικόνα του έργου όπου θα συμπεριλαμβάνεται η επέκταση προς Καλαμαριά,αλλά και προς τα δυτικά και το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό το 2020. Αυτό προέκυψε από τις δηλώσεις τόσο του προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Γιάννη Μυλόπουλου, όσο και του προέδρου του ΑΚΤΩΡΑ, Δημήτρη Κούτρα.

Το κατασκευαστικό κομμάτι της βασικής γραμμής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σ’ ένα χρόνο, εξήγησε ο κ.Μυλόπουλος και συμπλήρωσε πως η βασική γραμμή σχεδιάζεται να λειτουργήσει έως το 2020.

Την ετοιμότητα για παράδοση του έργου εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος επιβεβαίωσε και ο κ.Κούτρας, επισημαίνοντας ότι «θα είμαστε έτοιμοι μέχρι το 2020», ενώ το ίδιο έτος αναμένεται να λειτουργήσει και η επέκταση προς Καλαμαριά.

The post Και όμως, το μετρό Θεσσαλονίκης μπορεί και να υπάρξει …το 2020 appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα