Άνθρωποι που πάσχουν από OCD μοιράζονται τους μεγαλύτερους φόβους τους

17:27 28/3/2016 - Πηγή: iPop

Άνθρωποι που πάσχουν από OCD μοιράζονται τους μεγαλύτερους φόβους τους, τις κρυφές σκέψεις τους και τις ελπίδες τους, σε ένα website το οποίο είναι αφιερωμένο σ’ αυτούς.

OCD, Obsessive Compulsive Disorder =Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι μια κατάσταση της ψυχικής υγείας η οποία χαρακτηρίζεται από ανεπιθύμητες και δυσάρεστες σκέψεις, εικόνες οι οποίες μπαίνουν στο μυαλό ενός ατόμου, σύμφωνα με το NHS. Υπολογίζεται ότι 12 στα 1.000 άτομα πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Η σκηνοθέτης Liz Smith

ξεκίνησε να δημιουργεί ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με την ψυχική ασθένεια το 2015, αλλά σύντομα εμπνεύστηκε για να διευρύνει το έργο της και να το χρησιμοποιήσει ως ένα μέσο για εκείνους που νιώνουν αυτή την κατάσταση αλλά και επαγγελματίες καλλιτέχνες οι οποίοι θέλουν να εξερευνήσουν την συγκεκριμένη ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Άμεσα ο «τοίχος » του The Secret Illness arts ξεκίνησε να γεμίζει από μηνύματα γεμάτα ενοχές και ντροπή από τους ανθρώπους που βιώνουν αυτές τις εξουθενωτικές καταστάσεις. Άνθρωποι με OCD postάρουν τις σκέψεις τους στέλνοντας τες μέσω email στην Smith.

«Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι μια συχνά παρεξηγημένη και τετριμμένη ψυχική ασθένεια. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό» σημειώνεται στην ιστοσελίδα.

Η σκηνοθέτης σχολίασε στον Independent πως η ανταπόκριση αό τους ανθρώπους με OCD είναι υπέροχη και μερικές φορές μας ραγίζει την καρδιά. «Όταν ξεκινήσαμε δεν είχαμε ιδέα αν κάποιος θα έχει αλληλεπίδραση μαζί μας αλλά σύντομα έγινε ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι χρειαζόντουσαν ένα μέρος να μοιραστούς τις σκέψεις τους, τους φόβους τους και τις ελπίδες τους» είπε η ίδια.

Θέλουμε να δώσουμε φωνή στους ανθρώπους που ζουν κάθε μέρα με το OCD, και για να δουν ότι δεν είναι μόνοι τους αλλά και για να μάθουν οι υπόλοιποι που δεν γνωρίζουν τι είναι το OCD

Η 57χρονη Laura, από το Idaho της Αμερικής έγραψε στον τοίχο ότι νιώθει στοιχειωμένη από τις εμμονές της.

Είναι σαν να είμαι συνεχώς κολλημένη σ’ αυτό το παιχνίδι του μυαλού που ονομάζεται ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και πρέπει να γίνω ικανός παίκτης, ώστε πάντα να βρίσκομαι ένα βήμα μπροστά. Μερικές φορές κουράζομαι από το παιχνίδι και νιώθω να πνίγομαι

Η 30χρονη Helen από τη Γερμανία λέει:

«Το θέμα είναι ότι συχνά ξυπνούσα και ήμουν πεπεισμένη ότι σήμερα θα είναι η μέρα που θα διαχειριζόμουν το θέμα μου. Η μέρα που θα αγνοούσα τις επίμονες σκέψεις μου και θα ετοιμαζόμουν να πάω στο γραφείο. Δυστυχώς, αυτές οι σκέψεις δεν δούλεψαν ποτέ»

Φοβάμαι να αφήσω να με ακουμπήσει ο άνδρας μου.. γιατί απλά δεν το αισθάνομαι φυσιολογικό

Δεν είμαι εγώ αυτό… είναι το OCD μου

Είχα εμμονή με την ιδέα του ότι θα μπορούσα να έχω εμμονές

The post Άνθρωποι που πάσχουν από OCD μοιράζονται τους μεγαλύτερους φόβους τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα