Ηχηρό μήνυμα Μέρκελ στην Ελλάδα: Το ΔΝΤ μένει στο πρόγραμμα

08:48 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Τι κι αν η ελληνική Κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία τονίζει ότι δεν επιθυμεί την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, οι εταίροι έχουν άλλες σκέψεις. Συγκεκριμένα, η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε την Τρίτη, μετά τη συνάντησή της με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο, ότι η Γερμανία επιθυμεί την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, στέλνοντας ένα ηχηρό

μήνυμα προς την Ελλάδα που επιθυμεί διακαώς την αποχώρησή του.

Σύμμαχο όμως στην αποχώρηση του ΔΝΤ φαίνεται πως έχουμε την ΕΚΤ, με τον κ. Νοβότνι, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κέντρικής Τράπεζας, να τονίζει σε δηλώσεις του την Τρίτη ότι η Ελλάδα δεν έχει πλέον ανάγκη το ΔΝΤ για να σταθεροποιήσει την οικονομία της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νοβότνι επισήμανε: «Μιλώντας με οικονομικούς όρους, το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να το λύσουν μόνοι τους».

Τι είπαν Μέρκελ- Λαγκάρντ;

Έχει γίνει πρόοδος αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο σημείο που επιθυμούμε, ήταν το κοινό σημείο στο οποίο συμφώνησαν οι κ.κ. Μέρκελ και Λαγκάρντ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης είπε:

Μιλήσαμε για την Ελλάδα. Θέλουμε το ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα, ήδη συμμετέχει στις συζητήσεις. Θέλουμε να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση και οι τέσσερις θεσμοί να συνεχίσουν μαζί

Όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους, η Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε ότι: «Στην Ευρωζώνη δεν μπορεί να γίνει κούρεμα χρέους, δεν είναι νόμιμο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του χρέους και γι’ αυτό υπάρχουν διάφορα εργαλεία. Είμαστε σε καλό μονοπάτι αλλά όχι εκεί που θέλουμε».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε πως ένας τρόπος ανακούφισης αντί του κουρέματος του χρέους είναι η παράταση στην αποπληρωμή του.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, που πήρε το λόγο στη συνέχεια, υποστήριξε ότι: «Οι ελληνικές αρχές ενδιαφέρονται για να προσελκύσουν ενδιαφέρον μακροπρόθεσμων επενδυτών και αυτό είναι το θέμα», ερωτώμενη σχετικά με τη θέση του Γ. Σταθάκη ότι χρειάζεται μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους προκειμένου να έρθουν επενδύσεις.

«Αυτό που επιθυμούμε είναι η Ελλάδα να επιστρέψει σε υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης. Παραμένουμε σταθεροί στην απόφασή μας να στηρίξουμε την Ελλάδα», συμπλήρωσε η κ. Λαγκάρντ.

Τέλος, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε πως «δουλεύουμε μαζί, είχαμε καλή συζήτηση και είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε. Χρειάζονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις αλλά και βοήθεια στο χρέος».

The post Ηχηρό μήνυμα Μέρκελ στην Ελλάδα: Το ΔΝΤ μένει στο πρόγραμμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα