Κόντρα Γαλλίας- Παναμά με αφορμή τα «Panama Papers»

08:17 6/4/2016 - Πηγή: iPop

Απειλές εναντίον της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Παναμάς μετά την ανακοίνωση της Γαλλίας ότι θα ξαναβάλει τη χώρα στη «μαύρη λίστα» με τις περιοχές που δεν συμμορφώνοντας με την φορολογική νομοθεσία με αφορμή την αποκάλυψη των «Panama Papers».

Ο προσωπάρχης του Προέδρου του Παναμά προειδοποίησε ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε αντίποινα γι’ αυτή την κίνησε της Γαλλίας, ενώ τόνισε ότι το ίδιο

θα κάνει και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ακολουθήσει το παράδειγμα των Γάλλων.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι η χώρα προτίθεται να συνεργαστεί με τις αρχές στις έρευνες που διενεργούνται μετά τις αποκαλύψεις για τις offshore εταιρείες. Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί ότι κάποια παναμέζικη εταιρεία έχει διαπράξει κάποια εγκληματική ενέργεια.

Θυμίζουμε πως χθες, Τρίτη, είχαμε και το πρώτο «θύμα» των «Panama Papers», τον Ισλανδό Πρωθυπουργό, ο οποίος αντιμετώπισε -τη Δευτέρα- πρόταση μομφής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στην πορεία ζήτησε από τον Πρόεδρο της χώρας, Όλαφουρ Γκρίμσον, τη διάλυση του κοινοβουλίου και εν συνεχεία την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Έτσι, η επίσημη ανακοίνωση της παραίτησής του είναι απλά ζήτημα χρόνου.

Παράλληλα, ένα νέο όνομα προστέθηκε στη λίστα των «Panama Papers» και δεν είναι άλλο από τον Τζιάνι Ινφαντίνο, το νέο Πρόεδρο της FIFA και πρώην γενικό γραμματέα της UEFA, σχετικά με συμβάσεις πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων τις οποίες είχε υπογράψει από το 2003 έως το 2006.

The post Κόντρα Γαλλίας- Παναμά με αφορμή τα «Panama Papers» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα