Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λ. Παπαδήμου μέσα απ’ τα μάτια των συνοδών του

21:03 26/5/2017 - Πηγή: iPop

Συγκλονίζουν με τις καταθέσεις τους οι συνοδοί του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση την Πέμπτη. Οι δύο άνδρες της προσωπικής φρουράς του πρώην Πρωθυπουργού έζησαν από κοντά τη στιγμή της έκρηξης, αλλά και τα όσα ακολούθησαν.

Οι δύο άνδρες πήραν εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο σήμερα, Παρασκευή, ενώ θυμίζουμε πως ο Λουκάς Παπαδήμος παραμένει στο νοσοκομείο, ωστόσο, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του Λουκά Παπαδήμου, όπως είναι φυσικό, είναι σοκαρισμένοι απ’ το περιστατικό και περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τις στιγμές που έζησαν ως συνεπιβάτες μαζί με τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου είπε στις Αρχές, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1:

Είχα δώσει εντολή να αλλάζουμε συχνά δρομολόγια για λόγους ασφαλείας, ένα απ ’ αυτά ήταν και η διαδρομή από την οδό Ομήρου προς το σπίτι του κυρίου Παπαδήμου, που ακολουθήσαμε χθες

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το θωρακισμένο αυτοκίνητο βρισκόταν για service, έτσι πήραν το δεύτερο αυτοκίνητο που δεν έχει θωράκιση. «Την ώρα που βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο, έδωσα στον κύριο Παπαδήμο την αλληλογραφία, στην οποία υπήρχε και ο παγιδευμένος φάκελος. Η έκρηξη έγινε όταν άνοιξε τον φάκελο ο κύριος Παπαδήμος, με αποτέλεσμα για λίγα δευτερόλεπτα να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τίποτα».

Ο οδηγός απ’ την πλευρά του περιγράφει ότι μετά την έκρηξη επικράτησε το απόλυτο σκοτάδι καθώς δεν έβλεπε και δεν άκουγε τίποτα μέχρι ν’ ανοίξουν οι πόρτες του οχήματος:

Την ώρα που κινούμασταν στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου με κατεύθυνση το σπίτι του κυρίου Παπαδήμου, έγινε έκρηξη μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν άκουγα και δεν έβλεπα τίποτα, το μόνο που πρόλαβα να κάνω είναι να σταματήσω το αυτοκίνητο, βάζοντας τον λεβιέ του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων στο παρκινγκ, ώστε να ανοίξουν οι πόρτες. Την ώρα όμως που προσπαθούσα να ανοίξω τις πόρτες από μέσα, δεν άνοιγαν, γιατί είχαν παραμορφωθεί λόγω της έκρηξης, ενώ είχαν ανοίξει και οι αερόσακοι. Οι αστυνομικοί από το συνοδευτικό και ο δικυκλιστής μας απεγκλώβισαν με δυσκολία

Ο ένας φρουρός του κ. Παπαδήμου δήλωσε πως ο έλεγχος της αλληλογραφίας έγινε στα μηχανήματα της Βουλής, ωστόσο, η Βουλή το διαψεύδει.

Το πακέτο είχε σταλεί στο σπίτι του Παπαδήμου

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή τον Λουκά Παπαδήμο στον Ευαγγελισμό, δήλωσε ότι ο ίδιος του είπε πως το πακέτο είχε σταλεί στο σπίτι του και ο ίδιος το άνοιξε έπειτα στο αυτοκίνητό του.

«Μου είπε ότι αισθάνεται τυχερός μέσα στην ατυχία του γιατί κρατούσε τον φάκελο μακριά από το σώμα του», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι όταν δεν λειτουργεί η ασφάλεια για τον ίδιο τον πολίτη κινδυνεύει άμεσα η ίδια η Δημοκρατία.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι:

Εγώ ήρθα να του ευχηθώ. Όταν δεν λειτουργεί η ασφάλεια για τον πολίτη, κινδυνεύει άμεσα η ίδια η Δημοκρατία

Photo: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

The post Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λ. Παπαδήμου μέσα απ’ τα μάτια των συνοδών του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα