Η τεχνολογία του 3D printing βοήθησε ένα 2 εβδομάδων μωρό!

20:33 7/10/2014 - Πηγή: iPop

Αν βλέπεις Grey’s Anatomy, αυτή η είδηση θα σου θυμίσει πολύ την Christine Young (η οποία μας λείπει πολύ από τη φετινή σεζόν- άσχετο αλλά κάπου έπρεπε να το πούμε δημόσια αυτό!). Ποιος είναι ο λόγος; Η τεχνολογία βρίσκεται στο μέρος της ιατρικής γι ακόμα μία φορά και αυτή τη φορά βοήθησε η τεχνολογία του 3D printing.

Οι χειρουργοί του Morgan Stanley Children’s Hospital εκτύπωσαν ένα ακριβές αντίγραφο της καρδιάς ενός 2 εβδομάδων μωρού για να βγάλουν εις πέρας μία περίπλοκη εγχείρηση καρδιάς που χρειαζόταν το νεογέννητο μωρό!

Χρησιμοποιώντας

στοιχεία από MRI scan, οι γιατροί του νοσοκομείου που εδραίει στην Νέα Υόρκη, δημιούργησαν το 3D printed αντίγραφο της καρδιάς, η οποία ήταν γεμάτη τρύπες και η μορφολογία της ήταν πολύ διαφορετική από ότι θα έπρεπε!

Η επέμβαση θα ήταν πολύ δύσκολη, περίπλοκη και επικίνδυνη, αλλά οι χειρουργοί χρησιμοποίησαν το αντίγραφο για να μπορέσουν να μελετήσουν το όργανο και να φτιάξουν ένα πλάνο για το πώς θα την χειριστούν, χωρίς να χρειαστεί να υποβάλλουν το μωρό στη διαδικασία μίας –πλέον- περιττής επέμβασης. Συνήθως οι γιατροί σε τέτοιες περιπτώσεις σταματούσαν τη λειτουργία της καρδιάς, την άνοιγαν για να την εξετάσουν και να αποφασίσουν τη έπρεπε να κάνουν και μετά έκαναν την διορθωτική επέμβαση.

«Η καρδιά του μωρού έχει τρύπες, το οποίο δεν είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο όταν έχεις στεφανιαία νόσο, αλλά οι καρδιακές κοιλότητες ήταν επίσης σε μια ασυνήθιστη διαμόρφωση, και όχι σαν λαβύρινθο όπως θα έπρεπε να είναι!» εξηγεί η Dr Emile Bacha, η οποία έκανε την επέμβαση.

Το project χρηματοδοτήθηκε από το Matthew’s Hearts of Hope, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα με βάση στο Κονέκτικατ. Οι άνθρωποι του ιδρύματος εξήγησαν πως έχουν ακόμα μία 3D printed καρδιά αλλά περισσότερες λεπτομέρειες θα μπορούν να δώσουν τον επόμενο μήνα.

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να γίνει πράξη το όνειρο της Christine Young, το οποίο δεν είναι άλλο από το να μπορέσει να γίνει μεταμόσχευση οργάνου, το οποίο θα είναι προϊόν των 3D εκτυπωτών, χωρίς να χρειάζεται οι ασθενείς να αναμένουν σε λίστες του ΕΟΜ για χρόνια.

* Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη που μας έστειλε την είδηση! /Photo: independent.co.uk

The post Η τεχνολογία του 3D printing βοήθησε ένα 2 εβδομάδων μωρό! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα