Η σοκαριστική συνειδητοποίηση ότι δεν είσαι πια ερωτευμένη με τον σύντροφό σου

20:41 12/10/2022 - Πηγή: iPop

Δεν είμαι πια ερωτευμένη μαζί του! Δεν τον βλέπω και λιώνω, δεν νιώθω πόθο, έρωτα, ενθουσιασμό, ανυπομονησία, όπως τον πρώτο καιρό. Δεν μου λείπει, δεν με εξιτάρει, η συνύπαρξή μας δεν μου προσφέρει αυτήν εσωτερική, ανεξήγητη χαρά όπως ένιωθα στην αρχή. Και τώρα τι; Πώς προχωράω, τι κάνω; Ξανάρχεται η όρεξη τρώγοντας ή μήπως ήρθε η ώρα να πάμε σε επόμενο πιάτο; Αυτές είναι απαντήσεις που μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις στον εαυτό σου. Να βάλεις κάτω τα πράγματα, να τα ζυγίζεις και να δεις τι είναι αυτό που σε κάνει

χαρούμενη.

Δεν είμαι πια ερωτευμένη μαζί του

Σε αυτό το θέμα, μπορώ να ξεχωρίσω δύο παραμέτρους. Μια μέρα συνειδητοποιώ ότι πια δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αφού ο έρωτας, μαζί με όλα εκείνα τα mind blowing συμπτώματα του honeymoon σιγά σιγά ξεθυμαίνουν και αυτό είναι μια παράμετρος που την γνωρίζουμε όλοι από την αρχή της σχέσης ότι θα γινόταν μια μέρα. Δεν μπορούμε να είμαστε για πάντα ερωτευμένοι και να νιώθουμε ξετρελαμένοι αιώνια ο ένας για τον άλλο.

Sorry που στο χαλάω αν είσαι τώρα στα μέλια, αλλά αυτό λέγεται ρεαλισμός. Το ξεμυάλισμα του πρώτου καιρού έχει ημερομηνία λήξης.

Στην μια περίπτωση, λοιπόν, ο έρωτας γίνεται αγάπη και άλλα τρυφερά αισθήματα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν νιώθεις ταυτόχρονα πόθο για τον άνθρωπο αυτό. Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που τους τελειώνει ο έρωτας και δεν μετατρέπεται σε τίποτα άλλο όλο αυτό που είχαν. Απλώς τους τελειώνει και θέλουν να φύγουν.

PexelsΗ επόμενη μέρα

Κάνεις λοιπόν την συνειδητοποίηση σου η οποία όμως προηγουμένως έχει δώσει άλλα συμπτώματα. Δεν μπορείς να εξηγήσεις με λόγια την κατάσταση που σε ενοχλεί, αλλά αν βάλεις κάτω τις παραμέτρους της ζωής σου αυτή που σου φταίει αυτή τη στιγμή είναι η σχέση-οικογενειακή ζωή. Δεν σημαίνει ότι φταίει ο άλλος άνθρωπος μόνο.

Το μυαλό μας κάνει απίστευτα κλικ κάποιες στιγμές που δεν μπορούμε ούτε καν να ελέγξουμε. Δεν μπορείς να σε πιέσεις να αισθανθείς με συγκεκριμένα αισθήματα.

Ερωτήσεις που ξεκαθαρίζουν το «συνεχίζουμε;»

Με καλύπτει το συναίσθημα που έχει αντικαταστήσει τον έρωτα που ένιωθα για εκείνον; Είναι αρκετό για να μας κρατήσει ενωμένους;

Πώς σε φαντάζεσαι σε 5 χρόνια από σήμερα στο κομμάτι της σχέσης; Ποιος σύντροφος είναι εκείνος που καλύπτει όλες τις ανάγκες σου; Εκείνος για τον οποίο θα είσαι περήφανη που είσαι «δική του και είναι δικός σου»;Ποιος άνθρωπος θα είναι δίπλα σου; Ο σημερινός σύντροφος τι χρειάζεται να κάνει διαφορετικά για να μην χαθεί εντελώς το ενδιαφέρον;Εσύ τι χρειάζεται να κάνεις διαφορετικά απέναντι σε εκείνον; Επικοινωνία, ως θεμέλιος λίθος

Κανείς δεν ξεκινά μια σχέση για να χωρίσει. Στην πορεία βέβαια και καθώς γνωρίζεστε ή μπορεί και να παραγνωριζόμαστε, βλέπουμε ότι δεν μας καλύπτουν πράγματα που μέχρι πρώτα μας κάλυπταν. Είναι διαφορετικές οι ανάγκες, μεγαλώνουμε εξελισσόμαστε και είναι λογικό. Αν εξελίσσεται μόνο ο ένας μπορεί ο ένας να μην μπορεί να τον φτάσει ή ο άλλος να μην μπορεί να τον περιμένει.

Επικοινωνούμε όλες τις σκέψεις που έχουμε με τον άνθρωπό μας και κάνουμε δοκιμές και δράσεις. Το ότι μπορεί να έρθει η ρουτίνα με την πάροδο του χρόνου είναι κάτι αναμενόμενο. Τα ζευγάρια που είναι alert προλαβαίνουν πριν φτάσουν εκεί. Στο μη παρέκει. Αν σε ενδιαφέρει ο άλλος.

Η απιστία δεν είναι απάντηση! Είναι αδυναμία και είναι ένα φυσικό επακόλουθο τέτοιων καταστάσεων. Κανένα τρίτο άτομο δεν είναι ικανό να μπει μέσα σε μια υγιή σχέση. Κάπου μπάζει η σχέση σου και ψάχνεις αλλού να βρεις τη φλόγα.

Έχε αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού σου

Αν σήμερα σου έφυγε ο έρωτας και τον γυρεύεις αλλού, σε όποιον έρθει μετά από αυτόν που έχεις σήμερα πλάι σου θα νιώσεις το ίδιο. Ο έρωτας δεν κρατά για πάντα. Αν δεν νιώθεις τίποτα, καλύτερα να είσαι ξεκάθαρη και να σεβαστείς τον άνθρωπο που αφιέρωσες το χρόνο και την ενέργειά σου και να δείτε από κοινού τι θα κάνετε την επόμενη μέρα.

Εξομολογήσεις: Ο αλήτης, το καλό παιδί, η γλυκούλα και η γυναίκα «τρόπαιο»: Γιατί κανείς δεν ξέρει τι θέλει από μια σχέση;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η σοκαριστική συνειδητοποίηση ότι δεν είσαι πια ερωτευμένη με τον σύντροφό σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα