Η πιο γευστική νηστεία στον Μελίλωτο!

16:00 14/4/2014 - Πηγή: iPop

Μπορεί να γίνει η νηστεία γευστική; Κι εντάξει, στο σπίτι μπορεί. Φτιάχνεις, εκεί, μια φασολάδα, ένα κουσκουσάκι, το κατιτίς σου, αλλά πόσο πια Jamie Oliver μπορείς να γίνεις; Αν πας στο Μελίλωτο, γίνεσαι.

Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, το πρώτο που θα σε εντυπωσιάσει είναι ο κόσμος. Έξω ή στα τραπεζάκια μέσα, με ορθάνοιχτες τις τζαμαρίες, ακόμα και στον πάνω όροφο για πιο πριβέ, όλος ο Μελίλωτος είναι ένα μεγάλο κυριακάτικο τραπέζι, σαν να κάλεσες φίλους στο σπίτι. Καθαρό ντεκορέησον,

σούπερ διακόσμιση, λεπτεπίλεπτες μυρωδιές από την κουζίνα, κουλ προσωπικό και, αν είναι η Δέσποινα εκεί, ζήτα της να σου δείξει φωτογραφίες από το ίνσταγκράμ της –είναι από τα ακάουντ που θες να ακολουθήσεις.

Και περνάμε στο μενού: Επειδή προφανώς πρέπει να το δοκιμάσεις για να καταλάβεις, θα αρκεστούμε να σου πούμε ότι έχει φαντασία αλλά και απλότητα, είναι ιδιαίτερο αλλά και στρέητ. Δηλαδή, είναι «ψαγμένο», χωρίς να είναι «δήθεν ψαγμενιά». Με μια λέξη, είναι εντελώς μοναδικό.

Για τις μέρες της νηστείας, πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε:

Φρικασέ με ποικιλία φρέσκων μανιταριών, κουσκουσότο με μελάνι σουπιάς, γαρίδες και κρόκο Κοζάνης, κρητική σαλάτα με χταποδάκι και παξιμάδι με χαρούπι, τάρτα με λευκή ταραμοσαλάτα, παντζάρι και καπνιστό χέλι (μιαμ μιαμ, φανταστική και δροσερή!) χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο και, τέλος, μαραθοπιτάκια.

Tip!

Για να μην ψάχνεις τραπέζι, κάνε πρώτα ένα τηλεφώνημα: 210-3222458 και 210-3222498. Καλαμιώτου 19, κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

The post Η πιο γευστική νηστεία στον Μελίλωτο! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα