«Η ΝΔ δεν θα υποσχεθεί περισσότερα από όσα μπορεί να δώσει»

19:03 13/10/2016 - Πηγή: iPop

Μήνυμα για την αντιμετώπιση του λαϊκισμού απέστειλε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως η ΝΔ δεν θα υποσχεθεί περισσότερα από όσα μπορεί να δώσει.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε για ακόμα μια φορά πως υπάρχει η ανάγκη ενός νέου μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, τονίζοντας πως θα πρέπει η Κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους εταίρους προκειμένου να μειωθεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Όσον αφορά την ανάπτυξη, ο ίδιος υποστήριξε πως θα έρθει με μείωση της φορολογίας

και των κρατικών δαπανών.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως εκλέχθηκε στηριζόμενος σ’ ένα μεγάλο ψέμα. «Η χώρα συγκρούστηκε με την πραγματικότητα. Υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε ένα τρίτο Μνημόνιο. Η οικονομία παραμένει σε ύφεση. Η Ελλάδα παραμένει, έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, εντός προγραμμάτων διάσωσης. Το 90% του πληθυσμού πιστεύει ότι η χώρα κατευθύνεται στην λάθος κατεύθυνση».

Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας:

Πρώτη μας προτεραιότητα να δείξουμε στον κόσμο ότι αναγνωρίζουμε τα λάθη του παρελθόντος, να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του, να πείσουμε ότι αλλάζουμε, με νέες ιδέες, νέους ανθρώπους, νέες πολιτικές. Δεύτερη απόφαση που πήραμε είναι να διαχωρίσουμε ξεκάθαρα τη θέση μας από το λαϊκισμό, λέγοντας την αλήθεια. Πήραμε το ρίσκο να προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια «κουλτούρα ελπίδας», λέγοντας στον κόσμο μόνο την αλήθεια. Ο λαϊκισμός είναι αποτελεσματικός στην αντιπολίτευση και αναποτελεσματικός στη διακυβέρνηση

The post «Η ΝΔ δεν θα υποσχεθεί περισσότερα από όσα μπορεί να δώσει» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα