Η Γερμανία παραδέχεται πως τα μνημόνια δεν έσωσαν την Ελλάδα

18:01 4/5/2016 - Πηγή: iPop

Στην παραδοχή πως τα μνημόνια δεν έσωσαν την Ελλάδα άλλα έκαναν μόνο καλό στις ευρωπαϊκές τράπεζες προέβησαν τα διεθνή Μέσα. Μάλιστα, σχετική έρευνα ESMT του Βερολίνου, η οποία δημοσιεύθηκε από την Handelsblatt αναλύει που πήγαν τελικά τα χρήματα των μνημονιακών δανείων.

Όπως χαρακτηριστικά επιβεβαιώνει η εν λόγω έρευνα: «από τα χρήματα των

δύο πρώτων προγραμμάτων σωτηρίας της Ελλάδας ύψους συνολικά 215,9 δισ ευρώ, μόλις 9,7 δις, δηλαδή λιγότερο από το 5%, κατέληξε στον ελληνικό προϋπολογισμό και συνεπώς άμεσα στους Έλληνες πολίτες. Το 95%, δηλαδή η μερίδα του λέοντος, πήγαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών», ενώ προσθέτει:

Για την ακρίβεια τα 86,9 δις δαπανήθηκαν για την εξυπηρέτηση παλαιών χρεών, τα 52,3 για την αποπληρωμή τόκων και τα 37,3 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Να σημειωθεί πως η έρευνα η οποία διεξήχθη από την European School of Management and Technology – ESMΤ, του Βερολίνου είδε το φως τη δημοσιότητα την Τετάρτη.

Παράλληλα, η συγκεκριμένε έρευνα αποδεικνύει πως «η Ευρώπη και το ΔΝΤ έσωσαν τα περασμένα χρόνια κυρίως τις τράπεζες και άλλους ιδιώτες πιστωτές, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών δανείων χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση παλαιών οφειλών και την πληρωμή των τόκων».

Ο επικεφαλής του ESMT, Γιεργκ Ροχόλ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τα πακέτα βοήθειας σώθηκαν κυρίως ευρωπαϊκές τράπεζες».

Να τονισθεί πως η εφημερίδα ξεκαθαρίζει:

«Πρόκειται για κάτι που υπέθεταν όλοι αλλά το γνώριζαν λίγοι και επιβεβαιώνεται τώρα από την εν λόγω έρευνα: Εδώ και έξι χρόνια η Ευρώπη προσπαθεί μάταια να τερματίσει την κρίση στην Ελλάδα με δάνεια και απαιτεί συνεχώς σκληρότερα μέτρα και μεταρρυθμίσεις. H αιτία της αποτυχίας βρίσκεται όμως προφανώς λιγότερο στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και περισσότερο στο σχεδιασμό των προγραμμάτων βοήθειας».

The post Η Γερμανία παραδέχεται πως τα μνημόνια δεν έσωσαν την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα